De musical 'Watskeburt?!' is zaterdag 7 januari te zien in de Schouwburg Cuijk. (foto: Raymond van Olphen)
De musical 'Watskeburt?!' is zaterdag 7 januari te zien in de Schouwburg Cuijk. (foto: Raymond van Olphen)

'Watskeburt?!': musical over De Jeugd in Schouwburg

Kunst en cultuur 116 keer gelezen

CUIJK | De jongens van De Jeugd van Tegenwoordig hebben eigenlijk alles wat hun hartje begeert: hits, prijzen, succes en roem. Eén ding miste nog: "We hadden nog geen musical", zegt Vjèze Fur. Die is er nu en heet Watskeburt?!, naar de eerste hit van De Jeugd. En deze musical is zaterdag 7 januari te zien in de Schouwburg Cuijk.

Watskeburt wordt omschreven als éen anarchistisch hiphopsprookje met de taal, humor en muziek van De Jeugd van Tegenwoordig'. Vergeet alles wat je denkt te weten over musical! Vergeet sowieso alles wat je ooit gehoord hebt over theater. Want dit wordt een knettergekke theatertrip met De Jeugd van Tegenwoordig.
Bas Bron is gekidnapt door een boze boef genaamd AuSchurk. Om hem terug te vinden worden we bijgestaan in onze zoektocht door de sexy Manon en ontmoeten we een bizarre stoet aan karakters van Oom Denneboom - een blowende dennenboom die denkt dat hij een palmboom is - tot de Sexy Beesten en de Bendtkabouter. Uiteraard komen ook de tegendraadse, grappige en supercatchy hits van De Jeugd, zoals Sterrenstof, Get Spanish, Manon en natuurlijk Watskeburt?!, voorbij. "Het lef waarmee deze comedy is gemaakt, is bewonderenswaardig (...) het spreekt wél aan en verveelt geen moment - fan of geen fan. (...)", jubelt Musicaldatabase.
De voorstelling is zaterdag 7 januari om 20.15 uur te zien in de Schouwburg Cuijk. Tickets kosten 27,50 euro (incl pauzeconsumptie en garderobe) via www.schouwburgcuijk.nl of aan de kassa. Meer informatie over de musical op www.watskeburtdemusical.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant