Gemeenschapshuis Mook blijft behouden. Mogelijk uitbreiding met extra zaalruimte.
Gemeenschapshuis Mook blijft behouden. Mogelijk uitbreiding met extra zaalruimte.

Gemeenschapshuis Mook blijft behouden door komst nieuwe exploitant

Centrum 997 keer gelezen

MOOK | Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Mook en Middelaar heeft ingestemd met de overdracht van het gemeenschapshuis te Mook. De Stichting Centrum Mook (SCM) kan het gemeenschapshuis nu overdragen aan mevrouw C.J.M. van der Valk. Na diverse besprekingen door de gemeente met voormalig voorzitter van de SCM, de heer Smit, en ondernemer mevrouw C.J. M. van der Valk is een overeenkomst getekend waarin afspraken tussen de ondernemer en de gemeente zijn vastgelegd. 

Voor de gemeente is van belang dat het gemeenschapshuis blijft worden ingezet voor het verenigingsleven. Afgesproken is dat na de overname door mevrouw C.J.M. van der Valk verenigingen en maatschappelijke organisaties gebruik kunnen blijven maken van de accommodatie. De huidige huurtarieven worden gehandhaafd, maar mogen wel worden geïndexeerd op basis van de CBS cijfers. 
Eerder heeft de SCM met de ondernemer afgesproken dat binnen 10 jaar na de overdracht het mogelijk is voor mevrouw Van der Valk om het pand terug te leveren wanneer de exploitatie niet haalbaar is. De gemeente staat buiten deze afspraak, maar er is met de ondernemer wel afgesproken dat wanneer na die periode van 10 jaar de ondernemer alsnog zou besluiten om het pand Groesbeekseweg 3 te verkopen er een eerste recht van koop bestaat voor de gemeente.

Intentie
Tevens is tussen college en de ondernemer de intentie uitgesproken dat de gemeente bereid is mee te werken aan de verkoop van een stuk grond op de hoek van de Gelrestraat en de Graaf Gerardstraat. Uiteraard onder voorbehoud van goedkeuring door de gemeenteraad. Essentieel daarbij is de voorwaarde dat in het bijzonder de gymactiviteit van de basisschool in Mook kan worden voortgezet. De aankoop van het stuk grond is noodzakelijk voor extra zaalruimte, zodat de grote zaal ingezet kan blijven worden voor onder andere sportdoeleinden. Deze specifieke overeenkomst tot koop/verkoop van het stuk grond moet nog nader worden uitgewerkt.   
Tenslotte is afgesproken om het bestemmingsplan te wijzigen en daar de mogelijkheid van een eventuele woonbestemming af te halen. Het bestemmingsplan wordt dan gewijzigd in de bestemming "gemengd", hetgeen betekent dat het dient te worden ingezet voor horeca en maatschappelijke doeleinden. 

Vertrouwen
Op basis van de gevoerde gesprekken en de gesloten overeenkomst met mevrouw Van de Valk heeft  het college vertrouwen in de plannen van de ondernemer en de inzet daarbij voor het verenigingsleven. Om die reden heeft het college ingestemd met de overdracht van het gebouw van de SCM aan de ondernemer.  

Lees meer over het gemeenschapshuis in nieuwsblad De Maas Driehoek van dinsdag 10 januari.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant