Het veerpont bij Middelaar ligt droog. Veel scholieren moeten daarom (ver) omfietsen. (archieffoto: SK-Media)
Het veerpont bij Middelaar ligt droog. Veel scholieren moeten daarom (ver) omfietsen. (archieffoto: SK-Media)

Wethouder Stoffels wil pontonbrug over Maas tussen Cuijk en Middelaar

Politiek 1.810 keer gelezen

CUIJK | Rijkswaterstaat heeft afgelopen donderdag in het stadhuis van Grave een speciale bijeenkomst gehouden voor onder meer gemeentebestuurders. Daar werden ze bijgepraat over de stand van zaken rond de aanvaring van de stuw in Grave. Tijdens dat onderhoud heeft de Cuijkse wethouder Gerard Stoffels (ABC) Rijkswaterstaat verzocht om een pontonbrug over de Maas tussen Cuijk en Middelaar te slaan.

Stoffels heeft Rijkswaterstaat gevraagd om met behulp van Defensie bij Cuijk een pontonbrug over de Maas te slaan. "Het pontje tussen Cuijk en Mook kan door de lage waterstand niet varen en een pontonbrug zou wenselijk zijn voor onder andere de vele scholieren die dagelijks gebruik maken van het pontje", aldus Stoffels.
?Rijkswaterstaat gaat het verzoek bekijken, zo werd toegezegd. 

Voetveer?
Het verzoek van Stoffels noopte Paul Verhoeven, commissielid van D66 Cuijk en lid van The Young Talent Group, ertoe om het Cuijkse college op te roepen om te bekijken wat de mogelijkheden zijn om voetveer Zeldenrust (dat in de zomermaanden fietsers overzet tussen Sint Agatha en Middelaar, red.) tijdelijk in te zetten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant