De wagen van de wijk Luneven tijdens de Lichtjesoptocht van 2016. (foto: Bas Delhij)
De wagen van de wijk Luneven tijdens de Lichtjesoptocht van 2016. (foto: Bas Delhij)

Aanvangstijdstip Lichtjeoptocht 'Boksmèr Praolt en Straolt' vervroegd

Carnaval 926 keer gelezen

BOXMEER | Het aanvangstijdstip van de Lichtjesoptocht Boksmèr Praolt en Straolt is vervroegd. De zeventiende editie op zaterdag 25 februari gaat al om 19.00 uur van start. "De optocht gaat een half uur eerder starten en dat geeft de mogelijkheid aan de wat jongere jeugd om toch ook de gehele optocht uit te zien. Het is dan al donker dus het was een logische beslissing dit tijdstip aan te passen", vertelt Ellis van der Laan van de optochtcommissie.

Ook dit jaar kan iedereen weer gratis genieten van het spektakel in de Boxmeerse straten. "We zijn erg blij dat we weer konden rekenen op onze hoofdsponsor BGH Accountants & Adviseurs en natuurlijk de twee horeca-uitbaters Riche en Cantina La Bamba. Mede dankzij hen zijn we er wederom in geslaagd de verlichte optocht dit jaar gratis te kunnen aanbieden", vervolgt ze.

Feestpaleis
Het feestpaleis van Riche en La Bamba blijft 'ouderwets' gehandhaafd. "We vinden het fantastisch dat de carnavalsvierders zaterdagavond zo massaal hun weg vinden naar de tent, maar de veiligheid van alle feestvierders staat nog steeds bovenaan. Om de toegang goed te reguleren, zijn ook dit jaar weer entreebewijzen te koop. De voorverkoop is gestart en loopt via www.cantinalabamba.nl of www.riche.nl."
In de feesttent achter beide horecagelegenheden vindt ook de prijsuitreiking plaats. De vorig jaar geïntroduceerde Aanmoedigingsprijs voor jong talent (250 euro) blijft gehandhaafd. Ook zijn er extra geldelijke beloningen voor nieuwe deelnemers. "Je neemt dan 250 euro mee naar huis om in 2018 met het geleerde opnieuw aan de slag te gaan", lacht Van der Laan.

Informatieavond
Voor (potentiële) deelnemers houdt de optochtcommissie op donderdag 12 januari om 20.00 uur een informatieavond in Pub Esser in Boxmeer. Commissieleden geven uitleg over jurering, inschrijving, thema's, planning, technische zaken en meer. "Wij willen iedereen goed voorbereid en enthousiast aan de slag laten gaan."
Informatie: www.lichtjesoptochtboxmeer.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant