Documentaire over Amy Winehouse in De Weijer.
Documentaire over Amy Winehouse in De Weijer.

Documentaire over Amy Winehouse in De Weijer

Kunst en cultuur 91 keer gelezen

BOXMEER | Op zondag 15 januari draait de documentaire 'Amy' in de bioscoop van De Weijer in Boxmeer. Het unieke levensverhaal van zangeres Amy Winehouse wordt in deze docu 'verteld' vanuit haar eigen perspectief.

Met haar fenomenale stem en muzikale talent, behoort zij tot één van de grootste iconen van deze eeuw. Als dé superster van een generatie en een authentieke jazzartiest pur sang, schreef en zong Amy vanuit het diepst van haar hart. De combinatie van haar rauwe eerlijkheid en haar talent resulteerde in enkele van de origineelste en meest bejubelde nummers van deze eeuw, waarvoor zij bekroond werd met zes Grammy Awards. Haar wereldwijde succes had echter ook zijn keerzijde en veroorzaakte een opdringerig en genadeloos mediacircus, dat in combinatie met haar roerige relaties en rock-'n-roll levensstijl zijn tol begon te eisen.
Op 23 juli 2011 overleed Amy Winehouse aan alcoholvergiftiging. Ze was toen 27 jaar oud. De filmvertoning is zondag 15 januari om 16.15 uur. Een kaartje kost 9,50 euro inclusief drankje. In combinatie met een reservering in restaurant De Heerlijkheid is het filmkaartje gratis. Info/tickets: www.deweijer.nl

Tip van de redactie: noteer alvast cabaretier Tim Fransen in De Weijer op donderdagavond 19 januari.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant