Keramiek van Mieke Scholten, tot en met 22 januari te zien in het Kunstkerkje.
Keramiek van Mieke Scholten, tot en met 22 januari te zien in het Kunstkerkje.

Expositie Mieke Scholten en Henny van Daalen in Velp

Kunst en cultuur 323 keer gelezen

VELP | Het Kunstkerkje in Velp staat bekend om de exposities van beeldende kunst en muziekuitvoeringen. De pittoreske locatie trekt veel bezoekers en is daarom aantrekkelijk voor kunstenaars om te exposeren. Van zaterdag 14 januari tot en met zondag 22 januari exposeren Henny van Daalen en Mieke Scholten hun schilderijen en keramiek. Op 15 januari wordt de expositie geopend met een verhaal van verhalenvertelster Els Wobben.

Theater en verborgen verhalen, dat is waar de schilderijen van Henny van Daalen direct aan doen denken. Het zijn bijna altijd mensen, die in haar werk acteren. Meestal vrouwen, kleurrijk, gepassioneerd en soms exotisch. De stofuitdrukking van gewaden en dessins die haar inspireren, speelt een belangrijke rol. Jarenlang waren de meeste schilderijen rood in alle nuances, van feestelijk helderrood tot donker en geheimzinnig rood. Nu spelen andere kleuren, allerlei tinten groen, blauw en geel, goud en zilver vaak ook een dominante rol. De doeken zijn meestal 100 x 100 centimeter en groter.

Werk Van Daalen: gepassioneerd, kleurrijk en soms exotisch

Introspection
De serie Anjalis-beelden en Sturdy-vazen van Mieke Scholten zijn sinds 2002 steeds terugkerende thema's die welhaast onuitputtelijk zijn. Sinds 2010 zijn ook de 'Introspection' beelden een voortdurende bron van inspiratie.

Informatie
De expositie van Mieke Scholten en Henny van Daalen vindt plaats in het Kunstkerkje, Pastoor Loefsweg 1 in Velp, en is geopend van zaterdag 14 jan tot en met zondag 22 januari, zowel op zaterdag als zondag tussen 11.00 en 17.00 uur. De officiële opening is op zondag 15 januari om 15.00 uur met een verhaal van verhalenverstelster Els Wobben. Meer informatie op www.kunstinhetkerkje.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant