Zorgen SP Boxmeer over vele klachten Welzorg

Politiek 326 keer gelezen

BOXMEER | De SP-fractie in Boxmeer maakt zich grote zorgen over de vele klachten over Welzorg, waardoor cliënten niet altijd de beschikking hebben over hulpmiddelen en soms zelfs dagenlang gedwongen thuis moeten zitten. "Gebruikers moeten kunnen vertrouwen op bijvoorbeeld een goede accu, snelle service of een vervangende scootmobiel", aldus raadslid Mariëlle van Wijnen.

Ondanks een stortvloed aan klachten hebben de gemeenten in Noordoost-Brabant het contract met Welzorg met twee jaar verlengd. Tijdens een recent spoedoverleg heeft Welzorg beterschap beloofd. De vijf gemeenten in het Land van Cuijk willen vooralsnog vasthouden aan Welzorg, omdat 'er geen andere kandidaten zijn'. Opvallend, want in Haps zit een gespecialiseerd bedrijf: eM&M. "En wij leveren aan iedereen, bijvoorbeeld ook binnen de gemeente Boxmeer", vertelt Martin Weijers van eM&M.
Navraag leert dat teveel gemeenten tegen overstappen zijn en dat daarom wordt vastgehouden aan Welzorg. De SP heeft nu schriftelijke vragen gesteld aan het Boxmeerse college van B en W.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant