Gratis AED- en reanimatiecursus voor jongeren uit Sint Anthonis.
Gratis AED- en reanimatiecursus voor jongeren uit Sint Anthonis.

Jeugd Sint Anthonis kan gratis AED- en reanimatiecursus volgen

Human Interest 414 keer gelezen

SINT ANTHONIS | De Stichting Sint Anthonis Hartveilig (SSAH) wil jongeren tussen 15 en 21 jaar uit de gemeente Sint Anthonis een gratis AED- en reanimatiecursus aanbieden. De kosten worden gedragen door het geld dat de stichting krijgt uit de Rabobank Clubkas Campagne.

Elke week krijgen ongeveer 300 Nederlanders een hartstilstand, vaak thuis. De eerste zes minuten zijn van levensbelang. Hulp van omstanders is onmisbaar in de tijd voordat de ambulance aanwezig is. Hoe sneller je gaat reanimeren en een AED aangesloten wordt, hoe groter de kans op overleven", aldus Bert Weeren van SSAH.
De cursus vindt plaats in een kleine groep (7 tot 10 deelnemers) en duurt circa drie uur. Er zijn 100 cursusplaatsen beschikbaar. Opgeven kan via Marjon Rutten op tel. (0485) 38 34 78 of info@sintanthonishartveilig.nl. De cursusdatum wordt in overleg ingepland. Wie ouder is dan 21 jaar en een cursus wenst, kan in april meedoen aan een beginnerscursus voor 15 euro. Meer informatie: www.sintanthonishartveilig.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant