Het stadhuis van Gennep anno 1920.
Het stadhuis van Gennep anno 1920.

Gennep maakt zich op voor eerste festiviteiten rond '400 jaar stadhuis'

Historie 269 keer gelezen

GENNEP | 2017 is een heel bijzonder jaar voor de vestingstad Gennep, met de viering van '400 jaar stadhuis Gennep'. In 1617 werd dit prachtige gebouw voltooid en het heeft sindsdien verschillende functies gehad. Om dit jubileumjaar te vieren is op initiatief van gemeente Gennep en onder coördinatie van Summmertime en het Platform Cultuurhistorie een afwisselend programma opgesteld met activiteiten en evenementen verspreid over heel 2017. De opening van het jubileumjaar gebeurt in toepasselijke historische stijl, op zaterdag 21 januari, in en rond het stadhuis aan de Markt.

In de ochtend is er een programma voor genodigden, maar 's middags kan iedereen genieten van een historisch wagenspel op de Markt of in het stadhuis, muziek, rondleidingen met verhalen in het stadhuis en een poppenkast voor de kleintjes. Het wagenspel en het poppenspel worden vanaf 13.00 uur, ieder uur op het hele uur opgevoerd, gevolgd door een rondleiding in het stadhuis, een kwartier later. Het laatste wagenspel en poppenspel wordt om 16.00 uur opgevoerd, gevolgd door de laatste rondleiding.

Activiteiten
Naast de feestelijke opening van het jubileumjaar op 21 januari zijn er gedurende het hele jaar activiteiten en evenementen gepland. Zo staat het weekend van 10 en 11 juni in het teken van kunst en theater, trekt de historische processie op Sacramentszondag 18 juni door de stad en staan de Summmertime-activiteiten, de Open Monumentendagen, een historische kerstmarkt, activiteiten georganiseerd door carnavalsvereniging 't Bombakkes en de beroemde Kaarsjesavond in het teken van 400 jaar Stadhuis.
In Museum Het Petershuis is van 18 juni tot en met 27 augustus een speciale tentoonstelling over 400 jaar Stadhuis Gennep te zien. Ook op de scholen is veel aandacht voor het jubileumjaar. Verder zijn er het hele jaar door lezingen, concerten en wandelingen.

500 jaar Reformatie
Naast aandacht voor 400 jaar Stadhuis Gennep is er komend jaar ook aandacht voor het feit dat 500 jaar geleden de Reformatie is begonnen. De uitstekende verhouding tussen katholieken en protestanten dateert al van die tijd. In dat kader verzorgt de stichting Johannes Engelen in 2017 activiteiten die aansluiten op het thema 500 jaar Reformatie en 400 jaar Stadhuis Gennep.
Kijk voor de meest actuele informatie rond 400 jaar stadhuis Gennep en het volledige programma op de speciale website: www.stadhuisgennep400jaar.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant