Groot onderhoud en nieuwe invulling voor Jachtslot de Mookerheide.
Groot onderhoud en nieuwe invulling voor Jachtslot de Mookerheide.

Groot onderhoud en nieuwe invulling voor Jachtslot de Mookerheide

Zakelijk 2.342 keer gelezen

MOLENHOEK | Hotel-restaurant Jachtslot de Mookerheide in Molenhoek sloot afgelopen maand de deuren. Natuurmonumenten, eigenaar van het jachtslot, krijgt binnenkort de sleutels overgedragen van de heer Van Hout, die het fraaie pand jarenlang in erfpacht had. De komende tijd gaat Natuurmonumenten op zoek naar een nieuwe ondernemer en naar financiering voor de renovatie van het gebouw.

Wel is het streven om vanaf 1 mei tijdelijke horeca in het jachtslot te vestigen. Zo kunnen bezoekers van het landgoed ook in 2017 onder het genot van iets lekkers, nagenieten van hun wandeling door het natuurgebied.

Met de tijd mee
Jachtslot Mookerheide zal straks een andere sfeer uit gaan ademen. Natuurmonumenten zoekt een ondernemer met een concept dat toegankelijker is voor een breder publiek, dat beter past bij de huidige tijdgeest en waar de natuur en Natuurmonumenten beter zichtbaar zullen zijn. Een uitstraling die op een andere plek op het landgoed al zichtbaar is, namelijk bij de herstelde kassen. De samenwerking met de instellingen De Seizoenen en Driestroom, zorgt daar voor een fraaie dynamiek waar je de tijden van weleer op een moderne wijze beleeft.

Periode van groot onderhoud
Voordat het jachtslot een nieuw interieur krijgt, zal het gebouw een grote opknapbeurt krijgen. Enig herstel aan de buitenzijde is noodzakelijk en gewenst, maar vooral in het gebouw zal er veel opgeknapt worden, van leidingwerk tot elektriciteit. De restauratie en verduurzaming van het gebouw zullen ook in samenspraak gaan met de nieuwe ondernemer. De regels voor Rijksmonumenten zullen daarbij uiteraard zorgvuldig nageleefd worden. Omdat ook de financiering van de verbouwingsplannen nog niet rond zijn, verwacht Natuurmonumenten dat de tijdelijke horeca waarschijnlijk tot eind 2018 in het jachtslot zal zitten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant