De Metworst gaf BCV De Geitenbok een nieuw vaandel met het nieuwe logo cadeau. (foto: Bas Delhij)
De Metworst gaf BCV De Geitenbok een nieuw vaandel met het nieuwe logo cadeau. (foto: Bas Delhij)

Jubileum BCV De Geitenbok: feest voor jong en oud

Carnaval 786 keer gelezen

BOXMEER | Afgelopen weekend vierde BCV De Geitenbok uit Boxmeer haar 66-jarig jubileum.

Op vrijdagochtend werd de aftrap gegeven met de musical 'Alles is Niets, Niets is Alles', de musical van Jan Peters uitgevoerd door kinderen voor alle basisschoolkinderen in Boxmeer. In totaal hebben meer dan 1000 kinderen genoten van een prachtige voorstelling, die zaterdag nog een keer voor alle 'grote' mensen werd uitgevoerd.
Op vrijdagavond werd met alle leden en commissieleden de officiële kick-off gegeven. Een mooie avond waarbij een aantal vrijwilligers in het zonnetje werden gezet en de nieuwe prinsenwagen werd gepresenteerd, die overigens voor het publiek tijdens de Lichtjesoptocht op zaterdag 25 februari te bewonderen is. Voorzitter Maikel van Bakel van BCV De Geitenbok: "Het jubileumweekend moest een feest worden voor jong en oud, want wij willen Boxmeer bedanken voor 66 jaar carnaval." Zaterdagmiddag moest dan ook vooral een mooie middag voor de ouderen worden, begonnen met de musical en aansluitend een liedjesmiddag met oude en nieuwe carnavalsliedjes. En de jeugd had haar eigen feestje vroeg op de avond. De zaterdag werd afgesloten met een feestavond met Wipneus en Pim.

Hoogtepunt
Zondag werd een absoluut hoogtepunt, na een brunch met de leden van de carnavalsvereniging en een groot aantal prinsen uit het Land van Cuijk, begon de receptie van Prins Frank d'n Urste. De receptie werd geopend door een indrukwekkend defilé, waarbij alle verenigingen onder begeleiding van een oud-Prins van De Geitenbok de zaal binnentraden. Een indrukwekkend plaatje toen alle 21 Prinsen met hun gevolg en de jubilerende vereniging op het podium stonden.
De receptie was de gedroomde carnavalsmiddag met als hoogtepunt het cadeau van vereniging De Metworst, die een vaandel met het nieuwe logo van BCV De Geitenbok aan de jubilerende vereniging gaf.
Meer informatie plus foto's en filmpjes van het jubileumweekend op www.degeitenbok.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant