Een volle kerk tijdens een kerstviering in de Lambertuskerk in Linden. (archieffoto: Herman van Rhee)
Een volle kerk tijdens een kerstviering in de Lambertuskerk in Linden. (archieffoto: Herman van Rhee)

Kantoor in kerk Vianen; behoud van Lambertuskerk?

Religie 643 keer gelezen

CUIJK | Het bestuur van de Heilige Martinusparochie heeft goede hoop dat de Lambertuskerk in Linden behouden kan blijven voor vieringen en diensten. Ook is het bestuur in gesprek met een initiatiefnemer voor de Antonius van Paduakerk in Vianen. "De wil en intenties zijn er om die kerk om te turnen tot een kantoor", vertelt vice-voorzitter Piet van de Koolwijk van de fusieparochie.

Beide kerken worden, net als die van Beers, bedreigd in hun voortbestaan door een teruggang van het aantal kerkbezoekers en de financiële situatie van de H. Martinusparochie. "In Linden is momenteel een actie gaande ter behoud van de kerk", verduidelijkt Van de Koolwijk, "en ze zijn op de goede weg. Het moet nog blijken of het voldoende zal zijn, maar er is veel draagvlak in de kern Linden."

Kantoor in kerk Vianen?
De kerk in Vianen wordt mogelijk omgeturnd tot 'alternatieve bedrijfslocatie'. "Dat het op zeker een kantoor wordt, is iets te optimistische gesteld, maar de intenties zijn er", benadrukt Van de Koolwijk. "We zijn inmiddels een half jaar in gesprek en ik verwacht dat we nog wel een half jaar in gesprek zullen zijn. Duidelijk is dat we bij de initiatiefnemer hebben neergelegd dat de buitenkant van de kerk behouden moet blijven."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant