Het Zwaanplein in Cuijk wordt onder handen genomen.
Het Zwaanplein in Cuijk wordt onder handen genomen.

Plannen voor Zwaanplein in Cuijk naderen concretisering

Politiek 1.467 keer gelezen

CUIJK | Omwonenden van het Zwaanplein in Cuijk-centrum zijn vorige week op een informatiebijeenkomst bijgepraat over de plannen voor het plein en het tegenover gelegen terrein aan de Oude Werf/Zandberg. "We willen zo snel mogelijk aan de slag gaan, maar de verwachting is dat dit pas na de zomervakantie zal zijn", vertelt wethouder Maarten Jilisen (Liberaal LvC).

"De Aldi gaat naar het Zwaanplein verhuizen en zal zich vestigen op de plek waar nu het gebouw van het oude arbeidsbureau nog staat. Het volledige parkeerterrein wordt eveneens onder handen genomen", vervolgt Jilisen.
De bebouwing op het Zwaanplein zal volgens de wethouder in dezelfde stijl worden opgetrokken als het huidige -en er tegenover gelegen- Welzijnsplein (dienstenas). "Omwonenden waren veelal positief. Wel waren er wat zorgen over extra geluidsoverlast en toenemende verkeersoverlast. Die zorgen hebben we geprobeerd weg te nemen."

'Zandbak'
Tegelijkertijd met het Zwaanplein wordt ook de 'zandbak' (onverhard parkeerterrein) aan de Oude Werf/Zandberg volledig geasfalteerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant