Elzendaalcollege wederom bij beste scholen van Nederland.
Elzendaalcollege wederom bij beste scholen van Nederland.

Elzendaalcollege wederom bij beste scholen van Nederland

Onderwijs 802 keer gelezen

BOXMEER/GENNEP | Het blad Elsevier houdt jaarlijks een onderzoek onder de bijna 2.500 middelbare scholen in Nederland. Het blad vergelijkt in dit onderzoek de schoolgegevens van de onderwijsinspectie. Uit dit onderzoek blijkt dat het Elzendaalcollege tot de beste 45 scholen van Nederland behoort.

Zowel de locatie in Gennep als de locatie in Boxmeer valt volgens het onderzoek in de categorie "superschool". Het gaat hier in Gennep om de afdeling kader en in Boxmeer om de afdeling havo. Ook de andere afdelingen basis, mavo en vwo scoren in het onderzoek ruim boven het landelijke gemiddelde.
Het onderzoek vergelijkt scholen landelijk op basis van een viertal indicatoren. De eerste indicatie is de positie van de leerling in leerjaar 3. Hieruit blijkt dat een hoog aantal leerlingen in leerjaar 3 op een hoger niveau les krijgt dan het advies van de basisschool aangaf. De overige 3 indicatoren zijn het beperkt aantal zittenblijvers, het slagingspercentage en het gemiddelde examencijfer.

Informatieavonden
Het Elzendaalcollege houdt op maandag 23 en dinsdag 24 januari in Boxmeer en op donderdag 26 januari in Gennep informatieavonden voor ouders van groep 7/8. Het open huis is op 8 februari in Boxmeer en op 15 februari in Gennep. Meer informatie is te vinden via www.elzendaalcollege.nl
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant