De Maaslijn moet ten zuiden van Vierlingsbeek over een lengte van 2,5 kilometer dubbelspoor krijgen.
De Maaslijn moet ten zuiden van Vierlingsbeek over een lengte van 2,5 kilometer dubbelspoor krijgen.

Nieuwe website en digitale nieuwsbrief over de Maaslijn

Verkeer en vervoer 309 keer gelezen

ROERMOND | Afgelopen donderdag is de website van het project deMaaslijn online gegaan. Ook verscheen die dag de eerste digitale nieuwsbrief waarin de website werd aangekondigd. Iedereen die belangstelling heeft, kan zich aanmelden voor de nieuwsbrief via www.demaaslijn.nl/aanmelden-nieuwsbrief

Met het project deMaaslijn gaat een lang gekoesterde wens in vervulling van de provincies Limburg, Noord-Brabant en Gelderland, namelijk de elektrificatie van de Maaslijn, de spoorlijn tussen Nijmegen en Roermond. Ook komen er meer stukken dubbelspoor en wordt een aantal overwegen en enkele spoorbogen aangepast. De dienstregeling wordt daarmee meer betrouwbaar en de verbinding iets sneller. De verbeteringen dienen eind 2020 gereed te zijn.

Nieuwe vorm samenwerking
Het project deMaaslijn is een gezamenlijk initiatief van de provincies Limburg, Noord-Brabant en Gelderland en ProRail. De provincie Limburg en ProRail zijn belast met de uitvoering. Er is sprake van een 2-hoofdige projectleiding met een projectleider namens ProRail en één namens de provincie Limburg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant