Voorbeeld van 'shared space' elders in Nederland. (foto: Shared Space.nl)
Voorbeeld van 'shared space' elders in Nederland. (foto: Shared Space.nl)

Vragen D66 over onderzoek naar verkeersveiligheid Beers

Politiek 392 keer gelezen

BEERS | De D66-fractie in de gemeente Cuijk wil van het college van B en W weten of al actie is ondernomen om de verkeersproblematiek in de Burgemeester Thijssenstraat in Beers aan te pakken en komt zelf alvast met een alternatief onderzoeksvoorstel.

Tijdens de raadsvergadering van 7 november werd een door CDA, D66 en Liberaal Land van Cuijk ingediende motie aangenomen om dit te onderzoeken. Middels schriftelijke vragen aan het college wil D66 nu weten wat de stand van zaken is en of het zogeheten 'shared spaces'-principe een oplossing kan bieden. Daarnaast geeft scheidend fractievoorzitter Hans Kerskes aan dat D66 zelf een 'goede adviseur' kan aandragen. "Aangezien niet alle verkeerskundige adviseurs op de hoogte zijn van het 'shared spaces'-principe zijn wij gaan zoeken in ons eigen netwerk en hebben wij een goede adviseur gesproken die in samenwerking met een opleidingsinstituut een low budget onderzoek wil verrichten", aldus Kerskes, die tevens een onderzoeksvoorstel heeft aangedragen bij het college op basis van 'shared spaces'.

Shared spaces
'Shared spaces' is het delen van ruimte in het kader van de verkeersveiligheid. Een weg of plein wordt dan primair ingericht als verblijfsgebied, waar het verkeer te gast is. D66 Cuijk ziet dit als oplossing voor de Burgemeester Thijssenstraat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant