Peter-Paul Kissels wil ook graag na 2018 De Weijer blijven exploiteren.
Peter-Paul Kissels wil ook graag na 2018 De Weijer blijven exploiteren. "Maar wel tegen een winstgerelateerde huur." (archieffoto: Diana Derks)

Exploitatie De Weijer moet opnieuw worden aanbesteed; 'Willen graag door'

Politiek 2.586 keer gelezen

BOXMEER | De exploitatie van De Weijer in Boxmeer moet opnieuw worden aanbesteed. De 5-jarige overeenkomst tussen de gemeente Boxmeer en de huidige exploitanten Peter-Paul Kissels en Stella Linders loopt in 2018 af. "Wij willen graag door, maar wensen daarvoor wel een winstgerelateerde huur", verduidelijkt Kissels.

Door Martijn Schwillens

Het ondernemerspaar betaalt momenteel 120.000 euro huur per jaar voor De Weijer aan de gemeente Boxmeer. "Maar er moet ook dan nog steeds een boel geld bij", stelt Kissels. "Als die huur er afgaat, ontstaat een situatie waarbij we met wat aanpassingen De Weijer wel exploitabel kunnen krijgen en dat is natuurlijk de uitdaging: De Weijer en het cultuuraanbod behouden voor de toekomst." 

Gewijzigde conditie
De zogeheten 'winstgerelateerde huur', zoals Kissels die heeft voorgesteld bij de gemeente Boxmeer, vormt een gewijzigde conditie in de overeenkomst en dus moet de exploitatie voor de periode 2018-2023 opnieuw worden aanbesteed. "Als er een nieuwe exploitant opstaat die zegt dat hij of zij het ook kan, dan moet diegene een eerlijke kans krijgen, zo stellen de voorwaarden", legt Kissels uit. Die partij zal dan wel een deel van de 1,7 miljoen euro die het ondernemersduo in De Weijer heeft geïnvesteerd, moeten overnemen. "Want anders haal ik het kapitaal waar mogelijk natuurlijk uit het pand", zegt hij. "Daarnaast zal er een oplossing gevonden moeten worden voor de 19 FTE die nu in De Weijer werken." 

'Wil graag door'
Kissels benadrukt tot slot dat hij 'en zijn team' graag door willen. "Na vier jaar bemerken we nu dat mensen herkennen en waarderen wat we hier doen. Met bijvoorbeeld onderwijs, het culturele programma en The Young Talent Group. Het zou zonde zijn als dat nu verloren gaat. Wij willen onze missie heel graag en met dezelfde intensiteit en passie voortzetten."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant