Willy Hendriks:
Willy Hendriks: "Willen graag doorgaan met Peter-Paul en Stella."

Hendriks: 'We willen graag door met Peter-Paul en Stella'

Politiek 996 keer gelezen

BOXMEER | Wethouder Willy Hendriks (LOF) van de gemeente Boxmeer hoopt dat het ondernemerspaar Peter-Paul Kissels en Stella Linders ook na 2018 De Weijer zal exploiteren, maar geeft aan alle opties vooraf open te willen houden nu de exploitatie van het culturele centrum opnieuw moet worden aanbesteed. "We zijn tevreden over hoe het nu gaat", aldus Hendriks.

De huidige exploitanten willen af van de jaarlijkse huur van 120.000 euro en 'winstgerelateerde huur' gaan betalen. Door die gewijzigde conditie in de overeenkomst, moet de aanbesteding voor de periode 2018-2023 opnieuw worden gedaan. "Voorheen brachten we er jaarlijks 350.000 euro subsidie naartoe, dus wij zijn bereid om mee te denken", legt Hendriks uit, "maar er ontstaat op deze manier ook een gat van 120.000 euro. Die inkomsten lopen we mogelijk mis! Daarover zullen we met Peter-Paul en Stella in gesprek gaan als zij de aanbesteding winnen."

Voorwaarden
Eerste prioriteit, zegt Hendriks, heeft nu het bepalen van de voorwaarden voor de aanbesteding. "Want als er een initiatiefnemer komt die de huur wel wil opbrengen en een deel van de investeringen overneemt, dan krijgt hij of zij de kans. Maar laat duidelijk zijn dat we erg blij zijn met hoe het nu gaat. We willen graag door met ze, want De Weijer leeft echt weer."


De exploitatie van De Weijer moet opnieuw worden aanbesteed. (archieffoto: Jeff Meijs)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant