Themabijeenkomst 'jongeren en drugs' op Merletcollege Mill.
Themabijeenkomst 'jongeren en drugs' op Merletcollege Mill.

Themabijeenkomst 'jongeren en drugs' op Merletcollege Mill

Onderwijs 355 keer gelezen

MILL | De gemeente Mill en Sint Hubert heeft afgelopen dinsdag in samenwerking met het Merletcollege Mill en Vincere GGZ een informatiebijeenkomst voor leerlingen in het thema 'jongeren en drugs' gehouden. Deze informatieve middag was het vervolg op de themabijeenkomst die door de gemeente in mei 2016 voor ouders en verzorgers werd georganiseerd.

In een volle aula luisterden de jongeren van het Merletcollege naar het indrukwekkende verhaal van een ervaringsdeskundige. Hij vertelde hen over zijn verslavingsperiode waarin vooral ontkenning van de verslaving de rode draad vormde. Daarnaast gaf hij een toelichting op enkele middelen en hun werking. Vooral de synthetische drug werd daarbij uitgelicht omdat deze drug voor jongeren relatief makkelijk verkrijgbaar is maar tegelijkertijd wel desastreuze gevolgen kan hebben. 
Aansluitend kregen de jongeren de kans om vragen te stellen. 

Aandacht voor thema
Het drugsgebruik onder jongeren groeit. Ook de gemeente Mill en Sint Hubert krijgt vanuit de dorpen steeds vaker verontrustende signalen over drugsgebruik bij jongeren, zelfs al op jonge leeftijd. De gemeente vindt het belangrijk om dit onderwerp bespreekbaar te maken. Daarom werd vorig jaar een themabijeenkomst over dit onderwerp georganiseerd voor ouders en dit jaar dus, in samenwerking met Het Merletcollege en Vincere GGZ, een bijeenkomst voor de jongeren zelf.  Later dit jaar zal hier wederom een vervolg aan worden gegeven omdat dit thema belangrijk is en blijft voor het college van de gemeente Mill en Sint Hubert.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant