De GGZ Oost-Brabant moet flink bezuinigen op De Inloop.
De GGZ Oost-Brabant moet flink bezuinigen op De Inloop.

Boxmeer: 'Mensen met psycho-sociale klachten niet in de kou'

Gezondheid 325 keer gelezen

BOXMEER | Mensen met psycho-sociale klachten zonder officiële indicatie komen niet in de kou te staan nu de GGZ Oost-Brabant minder subsidie van de negen gemeenten in Noordoost-Brabant krijgen voor het openhouden van de laagdrempelige 'huiskamers', beter bekend als De Inloop. "Onze visie is dat voor deze mensen een ontmoetingsfunctie behouden moet blijven", aldus het Boxmeerse college van B en W.

De SP had schriftelijke vragen gesteld over de bezuinigingen bij de GGZ Oost-Brabant. Uit recente berichtgeving in Brabants Dagblad kwam naar voren dat De Inloop, met ruimten in Cuijk en Boxmeer, alleen nog toegankelijk zou worden voor mensen 'die écht nergens anders terechtkunnen'. "De GGZ schat in dat een aantal gebruikers van De Inloop in staat is om met begeleiding en een warme overdracht gebruik te maken van reguliere voorzieningen (zoals wijkcentra, red.). Voor deze overgang zal er per persoon bekeken worden wat hiervoor nodig is. Ook Sociom wordt hierbij betrokken. Door een zorgvuldige overdracht blijft de signaleringsfunctie gehandhaafd en kunnen andere ontmoetingsplekken ook gaan fungeren als een veilige plek", verduidelijkt het college.
De Inloop wordt veel gebruikt voor mensen met psycho-sociale klachten. Zij kunnen nu vijf dagen per week binnenlopen voor een praatje, kop koffie of cursussen. In de toekomst blijven deze 'huiskamers' echter alleen nog toegankelijk. De SP vreest dat hierdoor deze mensen in de kou komen te staan of zich onttrekken aan de aandacht van hulpverleners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant