De Beweegtuin in Gennep-West werd door Kern met Pit beloond met een geldprijs van duizend euro. (foto: Jos Gröniger)
De Beweegtuin in Gennep-West werd door Kern met Pit beloond met een geldprijs van duizend euro. (foto: Jos Gröniger)

Struinpad Milsbeek en Beweegtuin Gennep-West in prijzen bij Kern met Pit

Human Interest 519 keer gelezen

GENNEP/MILSBEEK | Gennepse projecten hebben in de wedstrijd Kern met Pit prima gescoord. Het initiatief van de Beweegtuin Gennep-West verdiende een tweede plaats, het Struinpad Milsbeek werd vierde. Beide projecten werden beloond met een geldprijs van duizend euro.

Door Jos Gröniger

Kern Met Pit is een door de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM) georganiseerde wedstrijd voor projecten die de leefbaarheid in kernen, wijken en dorpen bevorderen. De wedstrijd wordt per provincie gehouden. De uitslag wordt bepaald door het oordeel van de vakjury, adviseurs van Kern met Pit. In Limburg vond de prijsuitreiking van de in 2016 gepresenteerde projecten vorige week plaats in Grathem.

Struinpad Milsbeek
Het Struinpad Milsbeek is een initiatief van Stichting Cultuurbehoud Milsbeek. Het pad dat in 2016 gerealiseerd werd door samenwerking tussen Stichting Cultuurbehoud Milsbeek, buurtvereniging De Sprokkelaars, SamenLeven In Milsbeek (SL!M), IVN en sociëteit De Jansberg is een wandelroute tussen de Rijksweg N271 en de uiterwaarden van de Maas. De meanderende Tielebeek, de Gebrande Kamp, poldertje de Bulten met molen en het Achterbroek zijn in de met circa tien informatiepanelen geïllustreerde route opgenomen. Ook worden folders met de wandelroutes via de VVV verkocht.

Beweegtuin Gennep-West
De Beweegtuin in Gennep-West, het gebied dat globaal ingeklemd ligt tussen de N271, de Brabantweg en het Europaplein, werd tweede in de wedstrijd. In de wijk op de Logte waar wonen en zorg hand en hand gaan werd met financiële hulp van de gemeente Gennep en de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) en door inspanningen van de buurtbewoners de beweegtuin aangelegd. Op de beweegtoestellen kan individueel en in groepsverband door jong en oud met en zonder beperking gesport worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant