De gemeenteraad van Gennep buigt zich binnenkort over het voorstel voor een IKC aan de Picardie. (archieffoto: Ingrid Driessen)
De gemeenteraad van Gennep buigt zich binnenkort over het voorstel voor een IKC aan de Picardie. (archieffoto: Ingrid Driessen)

Komst Integraal Kindercentrum aan Picardie in Gennep stap dichterbij

Politie 152 keer gelezen

GENNEP | Al geruime tijd buigt de gemeente Gennep zich over de vorming van een Integraal Kindcentrum (IKC) aan de Picardie in Gennep. Dat gebeurt in nauwe samenspraak met de betrokken scholen: Maria Goretti, Elckerlyc, de Piramide en Spring Kinderopvang. Het college van B en W heeft aangegeven dat ze het IKC graag gerealiseerd zien worden in één nieuw gebouw op de plaats waar de Maria Gorettischool staat.

Hoe moet het IKC vorm krijgen en wat is de meest geschikte plaats? Om deze vraag te beantwoorden zijn de afgelopen tijd verschillende mogelijkheden onderzocht: van een verbouwing van de bestaande scholen tot aan complete nieuwbouw. Burgemeester en wethouders hebben nu bepaald wat hun voorkeur heeft. In het nieuwe gebouw wordt straks alle onderwijs en opvang voor kinderen van 0 tot 13 jaar onder één dak aangeboden, inclusief het speciaal onderwijs van Mikado. 
Het college vindt dit de meest duurzame en toekomstbestendige oplossing. In de nieuwbouw kunnen de verschillende onderwijsvormen goed tot hun recht komen, terwijl er ook volop gelegenheid is om met elkaar samen te werken. Niet voor niets zijn ook de schoolbesturen blij met deze variant.

Raad neemt besluit
Het woord is nu aan de leden van de Genneper gemeenteraad. "Kunnen zij zich vinden in deze variant en willen zij het benodigde geld beschikbaar stellen om dit plan verder uit te werken? Als dat zo is, is er een belangrijke stap gezet. Dan kan het traject starten dat uiteindelijk zal leiden tot de bouw van het IKC over een aantal jaren. De kinderen, ouders, medewerkers, omwonenden en andere betrokkenen zullen in die periode ook worden uitgenodigd om mee te praten, bijvoorbeeld over de inrichting van het nieuwe gebouw", aldus B en W.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant