Mari Kanters en Ilone van der Helm gaan in Portugal een B&B en camping beginnen.
Mari Kanters en Ilone van der Helm gaan in Portugal een B&B en camping beginnen.

Afferdens echtpaar begint B&B in Portugal: 'Ons niet om rijk worden te doen'

Human Interest 2.662 keer gelezen

AFFERDEN | Mari Kanters en Ilone van der Helm maken zich op voor emigratie. Het echtpaar uit Afferden gaat in Castanheira de Pera in Portugal een Bed & Breakfast en camping beginnen. "We laten de hectiek van Nederland achter ons en beginnen lekker voor onszelf in Portugal. Het is ons niet om het rijk worden te doen", vertelt Mari.

Het heeft op het eerste gezicht alles in zich voor een aflevering van het televisieprogramma 'Ik Vertrek'. Ilone (50) en Mari (57) hebben in Midden-Portugal een stuk grond met daarop een bouwval gekocht. Op het terrein in het 3.500 inwoners tellende dorpje worden onder de naam 'Quinta do Castanheiro' een Bed & Breakfast en camping gerealiseerd. "De mensen achter 'Ik Vertrek' zijn nog wel op gesprek geweest, maar de verbouwing was al te te ver gevorderd", vertelt Ilone. Mari lacht: "Bovendien liggen al onze plannen op schema. Dat maakte het waarschijnlijk wat minder interessant voor ze."

Doe-het-zelf
Op zondag 19 februari vertrekt Mari -alleen- naar Portugal. Ilone blijft tot 1 januari 2018 werken bij DeSeizoenen (Bronlaak) in Oploo. "Maar ik probeer natuurlijk zoveel als mogelijk in Portugal te zitten. De eerste weken staan sowieso in het teken van de nodige klussen", weet ze. "Mari is gelukkig handig." De oud-inwoner van Venhorst had tot afgelopen jaar zijn eigen klusbedrijf en doet dus veel zelf. "Het huis is klaar, maar er moeten nog een paar kleine dingen worden gedaan, zoals het sanitairgebouw en het gras. Op 1 mei gaan we open en de eerste reservering zijn al binnen", weet Mari. "We werken samen met een lokale aannemer. Naast de B&B zijn er safari- en huurtenten. Uiteraard zijn mensen ook welkom met hun eigen caravan en tent."

Goede leven
"Het afgelopen jaar hebben we het stuk grond onder handen genomen en de bouwval op het landgoed opgeknapt", vervolgt Mari, wiens broer vakantieappartementen verhuurt aan de Algarve. "Het is ons dus niet onbekend, maar wij hebben bewust gekozen voor een mooie plek aan de rand van de bergen in Midden-Portugal. De Algarve is in de wintermaanden een grote spookstad. Bij ons is dat anders. Alles in Castanheira is ingericht op toerisme, maar ook in de winter is er nog bedrijvigheid. Het grootste waterrecreatiepark van het land ligt op loopafstand, net als de bergen. De studentenstad Coimbra is een uurtje rijden en je bent ook zo aan het strand. Het gebied is populair bij Engelsen, Fransen en Nederlanders."
Het tweetal kijkt uit naar de verhuizing. "Het is er tien maanden per jaar heerlijk weer en het bestaan is er veel minder gehaast. We kijken er erg naar uit", besluit Ilone.
Meer informatie via de website www.quintadocastanheiro.com

Quinta do Castanheiro.
Het gezin Kanters-Van der Helm bij de kastanjeboom waarnaar het landgoed is vernoemd.
De Bed & Breakfast.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant