Diny van Vliet verruilt na 23 jaar de gemeente Sint Anthonis voor de gemeente Boxmeer. (tekst en foto: Kees de Bruijn)
Diny van Vliet verruilt na 23 jaar de gemeente Sint Anthonis voor de gemeente Boxmeer. (tekst en foto: Kees de Bruijn)

Diny van Vliet: 'Communiceren past me als een handschoen'

Politiek 1.635 keer gelezen

SINT ANTHONIS | Na vier jaren in Wanroij en 23 jaren in Sint Anthonis gaat gemeentevoorlichtster en communicatieadviseur Diny van Vliet haar loopbaan een vervolg geven in Boxmeer. "Ik ben goed in regelen en in netwerken, daar was in Boxmeer behoefte aan."

Van Vliet (63) begon haar loopbaan op het gemeentehuis in Beers als administratief medewerkster. "Ik kwam er al snel achter dat ik niet echt geschikt was om veel achter een kantoorbureau te zitten. Ik voelde me te beperkt, ik wilde meer regelen en miste de contacten met mensen buiten het gemeentehuis." Tot haar vreugde kon ze in de toenmalige gemeente Wanroij terecht op de afdeling voorlichting. Binnen die functie kwam ze veel meer in contact met inwoners van de gemeente. Na de gemeentelijke herindeling kwam ze in 1994 in Sint Anthonis terecht. Sinds die tijd deed ze kabinetszaken, waaronder voorlichting en representatie, en was ze communicatieadviseur. "Dat is wat ik wilde, want ik houd van mensen en stel veel belang in mensen."

Kunst
"Eén van de taken van een communicatieadviseur is het 'op de kaart zetten' van een gemeente en de rol van ambassadeur van en naar het gemeentebestuur op je nemen. Op een bepaald moment vroeg voormalig burgemeester Twan Gresel of dat niet met kunst kon. Dat is alweer ruim 20 jaar geleden. Zo gezegd zo gedaan. Ik ontmoette allemaal leuke mensen die creatief kunnen en willen denken. Héérlijk vind ik dat. Nu kunnen we ons al lange tijd profileren als kunstgemeente, ondanks de weerstand die er hier en daar was en is." De betrokken kunstenaars hebben in een aparte bijeenkomst afscheid van Diny van Vliet genomen

Van Sint Anthonis naar Boxmeer
Blijft de vraag waarom Diny van Vliet dan toch weggaat uit Sint Anthonis en naar buurgemeente Boxmeer gaat, terwijl ze zegt zich met haar leuke baan als een vis in het water te voelen. Haar antwoord: "Ik vind dat een communicatieadviseur bij een gemeente een schakelrol heeft tussen het gemeentebestuur en de inwoners en overige betrokkenen. Die rol kon ik naar mijn gevoel nu niet goed genoeg invullen. Bovendien vind ik de invulling van mijn communicatiebaan erg zakelijk geworden, teveel weggestopt achter een bureau en teveel onderdeel van het management, dat trekt me minder. En om maar meteen een gerucht de kop in te drukken: ik ga niet weg uit Sint Anthonis omdat ik ruzie heb met burgemeester Sijbers, integendeel."
Toen de mogelijkheid zich voordeed om van standplaats te veranderen heeft de energieke Van Vliet een paar maanden nagedacht voordat ze ja zei. "In mijn nieuwe baan in Boxmeer als 'strategisch netwerker', wat ik een spannende uitdaging vind, zit ik heel dicht bij het gemeentebestuur. Daar was behoefte aan. Ook de afdeling communicatie is blij dat ik kom, het klikt en er is veel vertrouwen. Ik heb er ongelooflijke zin in!"
Diny van Vliet wenst de gemeente Sint Anthonis een goed geolied bestuur en ambtelijke organisatie toe. "En alle dorpsgemeenschappen veel gezondheid."


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant