Ontwerp Mariakapelletje in Rijkevoort-De Walsert.
Ontwerp Mariakapelletje in Rijkevoort-De Walsert.

Groen licht voor Mariakapel in Rijkevoort-De Walsert

Religie 668 keer gelezen

RIJKEVOORT | De initiatiefnemers voor de bouw van een Mariakapelletje in Rijkevoort-De Walsert hebben groen licht gekregen om te starten met de bouw van een veldkapel. Deze Mariakapel wordt in de loop van 2017 opgericht.

Per januari 2016 is de kerk in Rijkevoort gesloten, waarmee ook een stuk cultureel erfgoed letterlijk en figuurlijk afgesloten werd. En dat is bijzonder jammer, vinden de initiatiefnemers van de bouw van een Mariakapelletje in Rijkevoort-De Walsert. Reden voor een aantal buurtbewoners om de handen ineen te slaan en de mogelijkheden te onderzoeken om toch een stukje katholieke cultuurhistorie voor het dorp en het buurtschap te behouden. Zo ontstond het idee voor het oprichten van een Mariakapelletje. De bezoekers van de kapel zullen hier een rustpunt vinden, waardoor de kapel ook een doel van een fiets- of wandeltocht gaat worden.
Aan de Walsert zal door het buurtschap met vrijwilligershulp in de loop van de komende maanden een Mariakapel worden opgericht. Hier kunnen zowel de buurt- en dorpsbewoners als de bezoekers van het buurtschap een moment van bezinning genieten. Zowel het ontwerp als de daadwerkelijke bouw gebeurt in eigen beheer. De initiatiefnemers willen gebruik maken van 'tweedehands' bouwmaterialen. Gebruikt materiaal is beter voor de begroting, de betrokkenheid en verbinding van de buurt- en dorpsbewoners en het duurzame karakter van de kapel.

Vrijwilligers gezocht
Voor de bouw van de veldkapel zijn de initiatiefnemers op zoek naar vrijwilligers en enkele timmerlui en metselaars -al dan niet met pensioen- die het cultuurgedachtegoed van hen ondersteunen en tevens naar oud bouwmateriaal dat gebruikt kan worden. Als de bouwplanning van de initiatiefnemers gerealiseerd gaat worden, dan zal het Mariakapelletje tijdens de jaarlijkse 'Riekevortse Dag' op 10 september 2017 worden geopend.
Voor meer informatie over de Mariakapel, aanmelden als vrijwilliger of het ter beschikking bestellen van materialen, kan contact worden opgenomen met Mart Albers per e-mail naar info@ant-hoag.nl of via tel. 06-51364464.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant