Afbeelding
Foto: Ties van Dooren

57-jarige man opgepakt voor autobranden in Grave

112 393 keer gelezen

GRAVE | De politie heeft maandagochtend een 57-jarige man uit Grave opgepakt voor een reeks branden die de afgelopen jaren in Grave werden gesticht.

De politie hield rekening met de optie dat de branden door dezelfde persoon waren aangestoken. "Dit was onder meer te danken aan informatie van mensen uit Grave. Sommigen noemden ook namen van de mogelijke dader. De frequentie van de branden was echter laag en dat maakte ons onderzoek er niet makkelijker op. De kans om de dader bijvoorbeeld op heterdaad te betrappen werd bijvoorbeeld kleiner." De recherche zette het onderzoek door en daardoor kwam een verdachte in beeld.

Twaalf branden 
De 57-jarige man, een bekende van de politie, werd maandagochtend aangehouden in zijn woning in Grave. Hij wordt verdacht van twaalf branden sinds 2014 en een bedreiging op 15 mei van dit jaar. Burgemeester Lex Roolvink reageert verheugd op het nieuws. "Het is goed dat het onderzoek van de politie en het Openbaar Ministerie heeft geleid tot de aanhouding van een verdachte. De branden houden mensen in onze gemeente bezig en dat is natuurlijk goed te begrijpen. Ik wacht de verdere ontwikkelingen in het onderzoek af." De man zit vast en wordt verhoord. 

 

 

 

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant