Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Het vermiste echtpaar Jan en Riet Kelders uit Cuijk.
Het vermiste echtpaar Jan en Riet Kelders uit Cuijk. (Foto: Politie Oost-Brabant)

Politie op zoek naar tips in 30 jaar oude vermissingszaak van echtpaar uit Cuijk

  •   keer gelezen   112

CUIJK | Het echtpaar Jan en Riet Kelders uit Cuijk verdween op 22 september op de kop af precies 30 jaar geleden. Ondanks dat het coldcaseteam van de politie Oost-Brabant het oude dossier een paar jaar geleden heropende is het echtpaar tot op de dag van vandaag niet terug gevonden. De politie hoopt dat mensen die meer weten alsnog na drie decennia hun zwijgen doorbreken.

Het echtpaar Jan en Riet, destijds allebei begin zestig, zou op die bewuste vrijdag met een bestelauto vertrokken zijn met onbekende bestemming vanaf hun huis aan de Haagsestraat in Cuijk. Sinds dat moment is er geen enkel levensteken meer van hen vernomen. Gedacht werd dat ze er misschien een tijdje tussenuit waren. Ze hadden vanuit hun onderneming als draaiorgelbouwers een groot internationaal netwerk opgebouwd en er werd vanuit gegaan dat ze mogelijk naar Engeland waren vertrokken. Maar als drie weken later de bestelauto van Jan en Riet wordt teruggevonden in Vlissingen, wordt deze optie uitgesloten. Zeker omdat op passagierslijsten van de schepen van Vlissingen naar Engeland geen spoor van Jan en Riet te bekennen is. Het echtpaar is verdwenen en er wordt van het ergste uitgegaan.

Misdrijf
Het onderzoek leverde in 1989 niets op. Totdat uit onderzoek in 2016 aanwijzingen boven water komen dat er bij deze vermissing mogelijk sprake zou kunnen zijn van een misdrijf en dat de lichamen van het koppel misschien wel op het terrein aan de Haagsestraat verborgen waren. Dagenlang werd er onderzoek gedaan, zelfs de betonnen vloer wordt open gebroken, maar het vermiste paar werd er niet aangetroffen. Alle tips die de politie in de afgelopen jaren over de zaak heeft ontvangen zijn onderzocht, maar helaas is er nog geen spoor van Jan en Riet.

Onduidelijkheid
De politie hoopt nu, 30 jaar later, door deze zaak nog een keer onder de aandacht te brengen dat er zich toch nog mensen melden die informatie willen delen. "Het kan toch niet zo zijn dat het voor altijd onduidelijk blijft wat er met deze mensen is gebeurd", zegt Jeroen Snellen, coördinator van het team. "Er moeten toch mensen zijn die meer weten, die misschien in die tijd toch nog contact met hen hebben gehad, die iets hebben gehoord. Laat het ons weten en wij gaan er mee aan de slag!"

Tips
Men kan in contact komen met het coldcaseteam Oost-Brabant via het politienummer 0900-8844 of met een mail gericht aan het team. Een vertrouwelijk gesprek voer je met het Team Criminele Inlichtingen via het nummer 079-3458999. Informatie delen zonder je naam te zeggen kan via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Meer berichten