Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Sexting is een toenemend fenomeen onder scholieren en jongeren.
Sexting is een toenemend fenomeen onder scholieren en jongeren.

Onderzoek naar sexting in Venray: Geen jongeren uit Overloon en Maashees

  •   2072 keer gelezen   112

VENRAY | De politie heeft donderdag huiszoeking verricht bij zes locaties in Venray, na tien aangiftes over het verspreiden van seksueel getinte foto's of video's van jongeren (sexting) in diezelfde gemeente. Het gaat om jongeren die allen woonachtig zijn binnen de gemeente Venray. Met name binnen Overloon en Maashees was onder ouders en scholieren, waarvan er veel in Venray op school zitten, enige onrust ontstaan.

Er is niemand aangehouden. De politie sluit echter niet uit dat er nog aanhoudingen plaatsvinden. Bij de doorzoekingen, die thuis bij de jongeren plaatsvonden, zijn telefoons in beslag genomen. Meer informatie over het lopende onderzoek wordt nu niet gegeven. Het gaat namelijk om minderjarigen.

Samenwerking
De politie werkt in dit onderzoek nauw samen de gemeente Venray en het Openbaar Ministerie. Ook een scholengemeenschap en de ouders van de betrokken jongeren werken intensief mee. De politie neemt aangiftes over sexting zeer serieus. Het gaat om jonge slachtoffers die erg geschaad worden door het verspreiden van dergelijke beelden. Dit soort gedragingen kunnen en mogen niet getolereerd worden. Het is dan ook zeer goed dat alle betrokken partijen direct de ernst van de situatie onderschrijven en hun medewerking geven aan het onderzoek. 

Sexting
De politie krijgt de laatste jaren steeds meer meldingen van of over minderjarigen die betrokken zijn bij het maken en versturen van naaktfoto's en –filmpjes (sexting). Wanneer dit beeldmateriaal zonder toestemming wordt verspreid of op internet wordt geplaatst, kan dit grote impact hebben op het veiligheidsgevoel van de betrokken jongeren. "Als politie behandelen we elke sexting-melding of -aangifte zorgvuldig. Onze zedenrechercheurs kijken bij elke sexting-zaak naar onder andere de ernst, omvang, omstandigheden, leeftijdsverschil, rol van de betrokkenen en van welke strafbare feiten sprake is. Op basis van de feiten en omstandigheden wordt bepaald of een strafrechtelijk onderzoek wordt ingesteld. Het advies dat wij geven aan minderjarigen is dit soort situaties snel te melden bij bijvoorbeeld ouders, school en/of de politie. Een interventie van een van deze partijen kan mogelijk voorkomen dat een foto of filmpje verder verspreid wordt", aldus de politie.

Meer berichten