In elke gemeente in de regio is er een stijging in het aantal besmettingen waargenomen.
In elke gemeente in de regio is er een stijging in het aantal besmettingen waargenomen.

Overal in de regio neemt het aantal besmettingen opnieuw toe

112 2.269 keer gelezen

REGIO | Het aantal coronabesmettingen is landelijk opnieuw toegenomen. Sinds de laatste update van gister zijn er 1159 nieuwe geregistreerde besmettingen bijgekomen. Ook zijn er 93 nieuwe sterfgevallen te betreuren. Het aantal patiënten dat is opgenomen in het ziekenhuis is momenteel 2954, een toename van 454. Ook in elke de gemeenten hier in de regio is het aantal besmettingen toegenomen.

Het totaal aantal besmettingen in Nederland komt hiermee officieel te liggen 9762 besmettingen. Het aantal mensen dat aan de gevolgen van het coronavirus is overleden bedraagt momenteel 639. Volgens het RIVM is zowel het aantal sterfgevallen als het aantal mensen dat opgenomen moet worden op de Intensive Care aan het afnemen. "Als deze lijn zich doorzet kan over een aantal dagen geconcludeerd worden of de genomen maatregelen werken."

REGIO
In iedere gemeente in de regio is er vandaag een toename van het aantal besmettingen geconstateerd. Eerder deze week bleef het aantal besmettingen steeds in één a twee gemeenten op hetzelfde niveau. De gemeente Boxmeer telt momenteel 17 besmettingen, een toename van 4 ten opzichte van gister. In Cuijk is er een toename van 2 besmettingen en staat de teller nu op 10. In Sint Anthonis zijn er 21 mensen besmet met het coronavirus, waar het er gister nog 18 waren. In Mill en Sint Hubert zijn momenteel 9 besmet met het virus. Gister waren dat er 2 minder. In Noord Limburg telt gemeente Gennep 14 besmettingen, een toename van 5 mensen.  In Mook en Middelaar is de hoeveelheid besmettingen toegenomen met 3 en staat het totaal op 8.

Dagelijkse cijfers
De dagelijkse cijfers die het RIVM vrijgeeft zeggen enkel iets over het aantal positief geteste mensen. Enkel mensen met een verhoogd risico worden echter nog maar op het virus getest. Daar komt bij dat veel mensen met lichte klachten zich niet melden bij de arts. Enkel bij koorts wordt geadviseerd de arts te raadplegen. Om deze reden ligt het werkelijke aantal besmettingen hoger. Desalniettemin geven de cijfers van het RIVM een beeld over de algemene ontwikkeling en verspreiding van het virus in Nederland en de regio.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant