Op de afrit van de A73 nabij Vierlingsbeek, is een IC-bus met zes coronapatiënten met pech stil komen te staan.
Op de afrit van de A73 nabij Vierlingsbeek, is een IC-bus met zes coronapatiënten met pech stil komen te staan. Foto: SK-Media

IC-bus met zes coronapatiënten krijgt pech op A73 bij Vierlingsbeek

112 1.265 keer gelezen

VIERLINGSBEEK | Op de afrit van de A73 bij Vierlingsbeek is een Intensive-Care bus met daarin zes coronapatiënten stil komen te staan met pech. De bus is in de loop van de avond afgesleept, en wordt helemaal naar de eindbestemming in Groningen gebracht.

De bus was vanuit het ziekenhuis in Heerlen onderweg naar Groningen, toen het voertuig stil kwam te staan op de afrit. Toen de bus niet meer verder wilde rijden werden de hulpdiensten opgeroepen welke per ambulance en traumahelikopter snel ter plaatse waren. De patiënten in de bus werden niet direct naar de ambulances overgeplaatst, maar bleven op de bedden in de bus liggen.
Toen bleek dat de monteurs de speciale bus niet ter plaatse aan de praat konden krijgen, is deze door een sleepwagen meegenomen naar het Radboud UMC te Nijmegen. De patiënten kregen in Nijmegen een korte medische inspectie waarna ze alsnog, per bus, verder werden vervoerd naar Groningen. De bus wordt onder politiebegeleiding per sleepwagen naar Groningen gebracht. Over de oorzaak van de pech is nog niets bekend. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant