Op een vakantiepark bij Overloon werden vaten gevonden met bestanddelen voor methamfetamine.
Op een vakantiepark bij Overloon werden vaten gevonden met bestanddelen voor methamfetamine. Foto: SK-Media

Politie houdt drie verdachten aan in verband met handel crystal meth

112 1.189 keer gelezen

HETEREN/OVERLOON | Woensdag 1 april heeft de politie op een bedrijven terrein bij Heteren drie verdachten aangehouden bij de overdracht van methamfetamine. Twee van de verdachten zijn met regelmaat gesignaleerd bij een vakantiewoning in Overloon. Bij een onderzoek in deze woning zijn jerrycans gevonden met daarin amfetamine olie.

Het gaat om een 41 jarige Poolse vrachtwagenchauffeur, een 28-jarige Poolse bestuurder van een busje met Duits kenteken én een 31-jarige Rotterdammer in een personenauto met Nederlands kenteken.  

Goederenoverdracht.
Omstreeks 11:30 zagen agenten in een onopvallende dienstauto de auto met Nederlands kenteken rijden. Deze werd eerder al met dergelijke verdachte situaties in verband gebracht. De Nederlandse auto verliet de A50 nabij Heteren en parkeerde op bedrijventerrein Poort van Midden-Gelderland naast een Poolse vrachtwagen, waar niet veel later het Duitse voertuig zich aansloot. Daar vond de overdracht van verschillende goederen plaats

Methamfetamine
De agenten waren getuige van de overdracht. Omdat dit soort plaatsen bij de agenten bekend staan als overdrachtsplaats, werd er nader onderzoek ingesteld. Uit controle bleek dat het om 24 kilo methamfetamine en 10 liter amfetamine olie ging, met een straatwaarde van ruim 2 miljoen euro. De verboden middelen zijn vervolgens samen met de voertuigen in beslag zijn genomen. De verdachten zijn aangehouden.

Vakantiepark Overloon
Uit onderzoek kwam ook het adres op een vakantiepark in Overloon naar voren. Twee van de verdachten kwam hier met regelmaat. Deze woning is woensdagavond grondig onderzocht waarbij een kilo cocaïne en jerrycans met vloeistoffen zijn gevonden. Deze zijn in beslag genomen. Uit onderzoek van vandaag, door specialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen, blijkt dat de jerrycans ruim 100 liter amfetamine-olie bevatten, wat in het criminele circuit ongeveer 150 duizend euro oplevert.

Smokkelcompartimenten
Ook de voertuigen zijn nader onderzocht. In de bestelbus zijn op professionele wijze verscheidene geheime compartimenten gemonteerd om verboden middelen of geld in te verbergen. In de compartimenten werd in deze situatie niets aangetroffen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant