Sinds gisteren is er een nieuwe ziekenhuisopname uit Mook en Middelaar gemeld.
Sinds gisteren is er een nieuwe ziekenhuisopname uit Mook en Middelaar gemeld.

Nieuwe ziekenhuisopname Mook en Middelaar

112 1.177 keer gelezen

REGIO | De nieuwste cijfers van het RIVM lijken te duiden op een afvlakking van de toename in het aantal besmettingen. Sinds de vorige update van gister is er in de regio enkel een patiënten uit de gemeente Mook en Middelaar bij gekomen.

Uit de nieuwste cijfers van het RIVM blijkt er een toename in het aantal ziekenhuisopnames te zijn uit de gemeente Mook en Middelaar. Het gaat om één opname waarmee het totaal aantal opnames uit deze gemeente neerkomt op 4. De andere gemeenten in de regio kennen sinds gister geen nieuwe ziekenhuisopnames. De totale hoeveelheid opnames uit Boxmeer blijft staan op 14. Uit gemeenten Cuijk en Gennep blijft de hoeveelheid opnames staan op 7 en 12. Gemeenten Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis staan al enkele dagen op een respectievelijke hoeveelheid van 7 en 15 ziekenhuisopnames

Ziekenhuisopnames
Dagelijks geeft het RIVM nieuwe cijfers vrij om de verloop en verspreiding van het coronavirus in kaart te brengen. Voorheen werd dit gedaan aan de hand van het aantal besmettingen. Deze cijfers vertelden echter enkel iets over het aantal geregistreerde, positief geteste mensen. Enkel mensen met een verhoogd risico werden, wegens de hoge druk en het gebrek aan testen, nog op het virus getest. Daarbij melde lang niet iedereen met lichte klachten zich bij een arts. Om deze reden lag het werkelijke aantal besmettingen hoger, waarmee het bijhouden alsmaar moeilijker werd. Om deze reden vormt het aantal ziekenhuisopnames per gemeente een beter beeld over de verspreiding en het verloop van het virus.

Landelijke cijfers
In het afgelopen etmaal zijn er opnieuw 101 patiënten overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Uit de nieuwste cijfers van het RIVM blijkt dat dit er 14 minder zijn dan gister. In totaal zijn er momenteel 1867 overledenen te betreuren. Op landelijk niveau is de hoeveelheid ziekenhuisopnames sinds gister toegenomen met 260. Een lichte stijging ten opzichte van de 253 opnames van gister. Daarmee staat de totale hoeveelheid opnames op 7135.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant