Uit gemeenten Boxmeer, Cuijk, Gennep en Sint Anthonis is er een patiënt opgenomen.
Uit gemeenten Boxmeer, Cuijk, Gennep en Sint Anthonis is er een patiënt opgenomen.

Maar liefst vier gemeenten zien opnamecijfer toenemen

112 1.102 keer gelezen

REGIO | Maar liefst vier gemeenten in de regio zien de hoeveelheid in het ziekenhuis opgenomen personen, toenemen. Dit blijkt uit de meest recente cijfers van het RIVM.

Gister was er al een enkele toename uit Boxmeer, Cuijk, en Sint Anthonis. Vandaag ziet, naast deze gemeenten, ook gemeente Gennep één toename in ziekenhuisopnames, waarmee het op een totaal komt van 13. Uit de gemeente Boxmeer neemt de hoeveelheid ziekenhuisopnames al enkele dagen toe met 1. In totaal komen er nu 16 coronapatiënten uit deze gemeente. Uit de gemeente Cuijk zijn momenteel 9 mensen opgenomen. Met de toename van vandaag zijn er uit Sint Anthonis maar liefst 17 mensen opgenomen in het ziekenhuis met klachten. Gemeente Mill en Sint Hubert en Mook en Middelaar zijn al enkele dagen stabiel en kennen ook vandaag een totale hoeveelheid opnames van 7 en 4.

Ziekenhuisopnames
Dagelijks geeft het RIVM nieuwe cijfers vrij om de verloop en verspreiding van het coronavirus in kaart te brengen. Voorheen werd dit gedaan aan de hand van het aantal besmettingen. Deze cijfers vertelden echter enkel iets over het aantal geregistreerde, positief geteste mensen. Enkel mensen met een verhoogd risico werden, wegens de hoge druk en het gebrek aan testen, nog op het virus getest. Daarbij melde lang niet iedereen met lichte klachten zich bij een arts. Om deze reden lag het werkelijke aantal besmettingen hoger, waarmee het bijhouden alsmaar moeilijker werd. Om deze reden vormt het aantal ziekenhuisopnames per gemeente een beter beeld over de verspreiding en het verloop van het virus.

Landelijke cijfers
Ten opzichte van de cijfers van gister is op landelijk niveau het aantal doden, naar aanleiding van het coronavirus, licht gedaald. Het dodental nam gister toe met 234, vandaag is het opgelopen met 147. Voor zover bekend zijn er nu 2248 mensen aan de gevolgen van het virus overleden. De toename in ziekenhuisopnames is vandaag wel hoger dan gister. Waar er gister 292 nieuwe patiënten werden opgenomen, zijn dit er vandaag 292. Het totaal aantal coronapatiënten dat in het ziekenhuis is opgenomen, of opgenomen is geweest, is 7735.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant