Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
(foto: SK-Media)
(foto: SK-Media)

Boeren demonstreren in Haps

  •   1156 keer gelezen   112

HAPS/CUIJK | Donderdagnacht, 2 juli, wilden boeren met hun tractoren langs de snelweg staan, maar de politie liet dit niet toe. Uiteindeliik zijn de boeren naar tankstation De Lokkant langs de A73 begeleid, waar ze zich hebben opgesteld.

Rond 23.45 uur stonden de wegen en bermen langs de oprit van de snelweg A73 en de Beersebaan in Cuijk vol met boeren en hun tractoren. De boeren wilden langs de snelweg staan, maar dit liet de politie niet toe. De politie was met meerdere voertuigen aanwezig om de toeterende boeren in toom te houden. De boeren werden vervolgens naar het tankstation langs de A73 begeleid om daar hun podium te kunnen pakken. 

Een halfuurtje later stonden de boeren opgesteld op het tankstation De Lokkant langs de A73, waar de politie een oogje in het zeil hield. Het bleef rustig onder de boeren. De boeren hebben enkel een korte discussie gehad met wat politie agenten.

Rond 0.30 uur werden de boeren met hun voertuigen in colonne op de A73 over de vluchtstrook richting de A77, afslag Boxmeer geleid. Vanaf daar splitsten de boeren zich naar onbekende richting.

Meer berichten