Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Hulpdiensten aanwezig bij het terrasongeluk van woensdag 3 juni. (foto: SK-Media)
Hulpdiensten aanwezig bij het terrasongeluk van woensdag 3 juni. (foto: SK-Media)

Bestuurder terrasongeval in Gennep niet onder invloed van alcohol of drugs

  •   922 keer gelezen   112

GENNEP | Uit onderzoek naar de toedracht van het terrasongeluk in Gennep van woensdagavond 3 juni blijkt dat de 19-jarige automobilist uit Ottersum niet had gedronken of drugs had gebruikt, zo meldt de NOS. Bij het incident vielen zes gewonden. De bestuurder was vervolgens doorgereden en later op de avond aangehouden. 

Uit onderzoek van de politie was al gebleken dat zowel de verdachte als de twee passagiers lachgas hadden gebruikt. Lachgas is echter niet aan te tonen in het bloed, waardoor de vraag blijft of dit een rol heeft gespeeld bij het ongeluk. Over verdere verdovende middelen was nog niks bekend. Nu blijkt dat er geen alcohol of drugs in zijn bloed is gevonden. 

"De jongen is even de controle over zijn voertuig kwijtgeraakt, van het rempedaal geschoten en tegen de bloembak gereden. En die is vervolgens richting de gasten op het terras geschoven. Hem valt niets te verwijten en van opzet is al helemaal geen sprake", zegt de advocaat tegen 1Limburg. 

De bestuurder moet zich later nog wel voor de rechter verantwoorden vanwege roekeloos rijgedrag. Ook is het onderzoek naar de technische staat van zijn auto nog niet afgerond, aldus de NOS. 

Meer berichten