<p>Cuijkenaar doodgeschoten, verdacht uit Huissen zit vast.</p>

Cuijkenaar doodgeschoten, verdacht uit Huissen zit vast.

Cuijkenaar (48) doodgeschoten in Huissen

  •   keer gelezen   112

HUISSEN/CUIJK | In het Gelderse Huissen is vrijdagavond een 48-jarige Cuijkenaar doodgeschoten. De man werd samen met een Wijchenaar (61), die lichtgewond raakte bij de schietpartij, gevonden in een woning. Een man uit Huissen is opgepakt.

De schietpartij aan de Holthuizerdreef in Huissen vond rond 19.00 uur plaats. Meerdere buurtbewoners waren getuige van het incident. Toen de politie ter plaatse kwam, vonden zij de Cuijkenaar zwaargewond in een woning. Hij werd, net als de man uit Wijchen, naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Verdachte opgepakt
De politie trof de vermoedelijke dader aan op een appartementencomplex in dezelfde straat. Hij dreigde zichzelf iets aan te doen, waarop een speciaal arrestatieteam werd opgeroepen. De verdachte, de bewoner van de woning waar de Cuijkenaar is doodgeschoten, gaf zichzelf uiteindelijk over nadat langere tijd door een agent op hem was ingepraat. Ondertussen werden buurtbewoners op afstand gehouden. De man werd direct aangehouden en is vastgezet.

Onderzoek in volle gang
Het onderzoek naar de schietpartij is nog in volle gang. Over wat de relatie is tussen de bewoner en de man uit Cuijk, wil de politie nog geen mededelingen doen. Bij de woning in Huissen heeft de politie een mobiele unit geplaatst. Ook wordt buurtonderzoek verricht.

Meer berichten