Leerlingen van Kandinsky College tijdens het jaarlijkse kamp in de Ardennen
Leerlingen van Kandinsky College tijdens het jaarlijkse kamp in de Ardennen

Open Dag op Kandinsky College Molenhoek 

Onderwijs 493 keer gelezen

MOLENHOEK | Op woensdag 15 februari wordt op het Kandinsky College aan de Singel 124 in Molenhoek een Open Dag gehouden voor geïnteresseerde leerlingen van groep 8 van de basisschool en hun ouders. Maar ook anderen die interesse hebben en eens een kijkje willen nemen binnen de muren van het Kandinsky College  Molenhoek zijn uiteraard van harte welkom. Kandinsky Molenhoek is een VMBO school waar de basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, gemengde en theoretische leerweg worden aangeboden.  Zowel in de onderbouw als de bovenbouw is er veel aandacht voor sport.

Onderwijs op maat voor jongens en meisjes die graag sporten, die iets voor anderen willen betekenen, graag organiseren, leiding accepteren maar eventueel straks zelf ook leiding willen gaan geven. Het onderwijs wordt aangeboden met ondersteuning middels een moderne digitale omgeving. 
In leerjaar 1 en 2 is er heel veel aandacht en tijd voor actieve sportbeoefening zoals zwemmen, zelfverdediging, fitness, mountain-biken, turnen en bewegen op muziek. In de leerjaren 3 en 4 wordt er in een aantal periodes ruim aandacht gegeven aan buitenschoolse activiteiten zoals beroeps oriënterende stages. Leerlingen die na vier jaar Kandinsky met een diploma verlaten kunnen doorstromen naar bijvoorbeeld CIOS (opleiding tot sportinstructeur), geüniformeerde - ( landmacht, luchtmacht, marine, beveiliging, politie), en dienstverlenende beroepen (recreatie, toerisme en zorg). Maar het diploma op Kandinsky Molenhoek is ook een perfecte basis voor een goed vervolg op andere MBO-opleidingen.
De bereikbaarheid van Kandinsky Molenhoek voor leerlingen vanuit het Land van Cuijk is door de komst van het station Mook/Molenhoek ideaal. De school ligt op loopafstand van het station.
De Open Dag op woensdag 15 februari is verdeeld in twee blokken en wel van 15.00 uur tot 17.00 uur en van 18.30 uur tot 20.30 uur. Tijdens beide blokken wordt er allerhande informatie verstrekt over de school en kan men met alle vragen terecht. Er is een mogelijkheid om een rondleiding van leerlingen te krijgen of men kan op eigen gelegenheid de school bekijken. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant