Tweede Kamerlid Barbara Visser (VVD) en Judith Logtens (VVD Boxmeer).
Tweede Kamerlid Barbara Visser (VVD) en Judith Logtens (VVD Boxmeer).
ingezonden

'A73: VVD Boxmeer is er klaar mee!'

Politiek 1.038 keer gelezen

"In het Land van Cuijk wonen allemaal Brabanders. Helaas leeft hier niet de gedachte dat het provinciehuis dat ook zo ziet. We zijn een prachtig hoekje van onze provincie. Echter moeten we om in Den Bosch te komen, of het nu per spoor of per weg is, via een andere provincie." Afgelopen jaar schreef ik deze oproep aan onze provinciale bestuurders. Doel was en is het om de achterhaalde infrastructuur op de kaart te zetten en het Land van Cuijk eindelijk toekomstbestendig te maken.
        
Hiervoor werd door de HAN onderzocht of het doortrekken van de A77 naar de A50 bij Uden haalbaar zou zijn. Uiteindelijk werd voorgesteld om naar andere oplossingen te kijken. Echter de realiteit haalt ons in….
        De lastige verkeerssituatie op de A73 is inmiddels dagelijks te voelen. Inwoners en ondernemers hebben te maken met verkeersongevallen en files. Getriggerd werd ik door de term "accident alley" die De Maas Driehoek gebruikte om de problematiek te omschrijven. In dit soort momenten ben ik zeer blij met de goede contacten die wij als lokale fractie binnen een landelijke partij hebben met onze Haagse volksvertegenwoordigers. Het krantenartikel over de "accident alley" was aanleiding voor onze Tweede Kamerleden om vragen te stellen aan de minister van Infrastructuur en Milieu.

        Daarmee willen wij opheldering krijgen over de gebeurtenissen op de A73. Wij willen duidelijkheid over de ongevallencijfers van de afgelopen jaren. Er moet een analyse komen van de toenemende files. We willen weten wat de invloed is van de tolheffing in Duitsland. Maar met name willen we weten of het doortrekken van de A77 volgens het ministerie een oplossing kan zijn voor de problemen.
        We zijn er nog niet en de problemen zijn nu nog niet opgelost, maar we hebben het onderwerp eindelijk op de landelijke politieke agenda. Wij blijven strijden voor een duurzame oplossing voor de files, ongelukken en slechte bereikbaarheid van onze regio.

        Het Land van Cuijk vormt een belangrijke schakel tussen het overige gedeelte van Noord-Brabant en Duitsland. Een schakel waar het goed wonen en werken is. Een schakel met sterke industrie, bruisende dorpen, een mooie natuur en een prachtige cultuur. Een schakel om trots op te zijn!
        Deze schakel verdient het om goed ontsloten te worden.

Judith Logtens
Fractievoorzitter VVD Boxmeer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant