Hans Kerskes ontving een lintje bij zijn afscheid als raadslid.
Hans Kerskes ontving een lintje bij zijn afscheid als raadslid.

Koninklijke Onderscheiding en Cuijkse Stier voor raadslid Hans Kerskes

Politiek 547 keer gelezen

CUIJK | Hans Kerskes (65) heeft vanavond een Koninklijke Onderscheiding en de Cuijkse Stier ontvangen. Burgemeester Wim Hillenaar reikte de onderscheidingen ter gelegenheid van zijn afscheid als raadslid uit in de raadzaal van het gemeentehuis.

Hans Kerskes heeft meer dan twaalf jaar deel uitgemaakt van het lokale bestuur en was vanuit die rol betrokken bij raadsbesluiten die in meerdere of mindere mate van invloed waren op het leven van de inwoners van Cuijk. Gedurende ruim drie raadsperiodes is hij actief geweest in de gemeenteraad voor D66. De samenstelling van de fracties wisselde, net als de samenstelling van de opeenvolgende gemeenteraden. Maar dat vormde voor hem geen belemmering goed te blijven functioneren als een betrokken raadslid, waarbij hij steeds opnieuw het belang van de hele gemeente Cuijk heeft gediend. Op grond hiervan heeft het Zijne Koninklijke Hoogheid Koning Willem Alexander behaagd hem te onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Cuijkse Stier
De heer Kerskes was vanaf april 2004 raadslid D66 en ongeveer tweeënhalve raadsperiode is hij fractievoorzitter van D66 geweest. Verder was hij van juli 2002 tot 27 september 2005 lid van de commissie Burger en van 2006 tot heden lid van de commissie Bestuur.  De heer Kerskes heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de positieve bekendheid van de gemeente Cuijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant