Tussen Katwijk en Mook komt in de toekomst een fietsbrug. (foto: Jo van Boxmeer)
Tussen Katwijk en Mook komt in de toekomst een fietsbrug. (foto: Jo van Boxmeer)

'Snelfietsroute ook goed voor Merletcollege en toerisme'

Verkeer en vervoer 820 keer gelezen

MOOK/CUIJK | De snelfietsroute Cuijk-Mook-Nijmegen zal een impuls gaan geven aan het Land van Cuijk. Die overtuiging heeft de Mookse wethouder Pepijn Baneke (GroenLinks). "Zeker voor het fietstoerisme, maar ook het Merletcollege", aldus Baneke.

"Als de fietsbrug straks klaar is, kunnen mensen leuke rondjes fietsen via de brug en het pontje. Maar ik hoor in Mook ook veel geluiden van ouders die aangeven dat hun kinderen straks gemakkelijk naar het Merletcollege kunnen fietsen en daarom die school overwegen", vervolgt Baneke, die aangeeft dat mogelijke exploitatietekorten van het pontveer Middelaar-Cuijk 'de aandacht heeft van beide gemeenten en provincies'. "Dat moeten we dus goed gaan monitoren, maar we gaan daar niet op voorhand al geld bijdoen. Wellicht neemt in de toekomst het aantal gebruikers zelfs toe."

Aanleg
De snelfietsroute tussen Mook, Malden en Nijmegen moet -als alles volgens planning gaat- begin 2018 klaar zijn. De rest van het tracé, inclusief de fietsbrug over de Maas bij Katwijk, moet later dat jaar of begin 2019 gereed zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant