De Cas Spijkers Academie vertrekt uit Boxmeer.
De Cas Spijkers Academie vertrekt uit Boxmeer.

Cas Spijkers Academie vertrekt uit Boxmeer

Zakelijk 804 keer gelezen

BOXMEER/NIJMEGEN | De Cas Spijkers Academie (CSA) verhuist naar Nijmegen. De opleiding voor culinair toptalent, die nu nog gevestigd is in De Weijer te Boxmeer, vestigt zich per 1 september in het gebouw van ROC Nijmegen aan de Campusbaan te Nijmegen.

Peter van Mulkom, lid van het college van bestuur van ROC Nijmegen, legt uit: ''Hoewel de verhuizing rationeel goed te verdedigen is, doet het toch ook pijn. We zijn al jaren aanwezig in Boxmeer en hebben steeds goed samengewerkt met de gemeente en met De Weijer. Zoiets zet je niet zo maar even overboord. En dat gebeurt dan ook niet.''

Verbinding
In Nijmegen zal de CSA naar eigen zeggen meer verbinding kunnen maken met de daar al aanwezige horeca-opleidingen. De voorbeeldrol van de opleiding zal daar, door de grotere zichtbaarheid en nabijheid, naar verwachting beter uit de verf komen. Studenten die nu een reguliere koksopleiding bij ROC Nijmegen volgen, zullen in de nieuwe situatie sneller geïnspireerd raken door te stromen naar de CSA dan nu het geval is. Peter van Mulkom: "Vanuit het Nijmeegse blijven we echter de verbinding maken met de Boxmeerse gastronomie, onder meer via events. Kortom, de lijn met het werkveld en de stad wordt zeker niet gebroken. De komende renovatie van De Maasvallei, een van onze locaties in Boxmeer, onderstreept dat nog eens.''
Ook voor nieuwe studenten is er een voordeel. Zij zullen de Nijmeegse locatie in het algemeen beter kunnen bereiken, vooral ook omdat de CSA studenten trekt van buiten de regio.

Renovatie
Terwijl de Cas Spijkers Academie verhuist, wordt in de Boxmeerse Begijnenstraat stevig gerenoveerd. Daar bevindt zich het pand van De Maasvallei, een onderdeel van ROC Nijmegen. Nog voor het einde van 2017 zullen de daar gevestigde opleidingen hun onderwijs in een sterk verbeterde en aan de huidige eisen aangepaste onderwijsomgeving kunnen verzorgen. Een lang gekoesterde wens komt daarmee in vervulling.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant