Jos Nielen. (archieffoto: Diana Derks)
Jos Nielen. (archieffoto: Diana Derks)

Mogelijk toch vervanger voor wethouder Jos Nielen (CDA)

Politiek 1.134 keer gelezen

CUIJK | Er komt mogelijk toch een vervanger voor Jos Nielen als wethouder in de gemeente Cuijk. Nielen werd begin november getroffen door een herseninfarct. Sindsdien worden zijn taken overgenomen door de vier andere leden van het Cuijkse college van B en W. Het CDA laat de optie open om voor het laatste jaar tot de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 een vervanger aan te stellen, maar concreet is dit nog niet.

Fractievoorzitter Joost Hendriks van CDA Cuijk laat op vragen van deze krant weten dat 'wij op dit moment de belastbaarheid van het college met hen aan het bespreken zijn'. "Natuurlijk kijken we rond. Dat doen we als sinds december, maar er is op dit moment echt nog niks te melden", licht Hendriks toe.
"De mogelijkheid om tot tijdelijke vervanging over te gaan is altijd opengelaten en is een verantwoordelijkheid die primair bij het CDA ligt. Het college, de collegepartijen en het CDA stemmen de wenselijkheid c.q. noodzaak hiertoe zo goed mogelijk met elkaar af. Als hiertoe besloten wordt, wordt erover gecommuniceerd. Voorlopig zijn alle vragen hierover prematuur", aldus een woordvoerder van de gemeente Cuijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant