De wethouder Jeu Verstraaten en Peter Stevens op de bouwplaats in de Steenstraat-Zuid in Boxmeer. (foto: Ingrid Driessen)
De wethouder Jeu Verstraaten en Peter Stevens op de bouwplaats in de Steenstraat-Zuid in Boxmeer. (foto: Ingrid Driessen)

Boxmeer is trots op nog te realiseren 'groene oase'

Wonen 534 keer gelezen

BOXMEER | De wethouders Jeu Verstraaten (VDB/LO) en Peter Stevens (CDA) noemen het zelf 'de groene oase van Boxmeer'. Ze zijn dan ook trots op wat is bereikt in de planvorming voor het project Steenstraat-Zuid, dat zeer groen en duurzaam zal worden uitgevoerd. "Dit project is echt uniek en past helemaal in alle duurzaamheidsdoelstellingen die we als gemeente Boxmeer willen bereiken", glundert Verstraaten.

Door Martijn Schwillens

De bouwtekening van het momenteel braakliggende terrein tussen de Julie Postelsingel en Steenstraat-Zuid maakt duidelijk wat de plannen zijn. Groenstroken, wadi's, bomen en een parkje met groene speelelementen voor de kinderen moeten van de wijk, die er gerealiseerd gaat worden 'een groene oase' maken. Verstraaten verduidelijkt: "Hittestress is zeker in het centrum een item en ook extreme regenval is een probleem waar we rekening mee moeten houden. Sowieso is de klimaatverandering volop gaande en die gaat niet aan Boxmeer voorbij. Zodoende de keuze voor een groene aankleding van bijvoorbeeld de parkeerplaatsen en de natuurlijke daken van de schuurtjes."
Ook de openbare parkeerplaatsen krijgen een duurzaam karakter. Zo komt er een groen aangekleed 'energiedak' met zonnepanelen. "Behalve dat het enorm duurzaam is, zorgt een groenere wijk ook voor een waardevermeerdering van je woning tot wel 25% en mensen die wonen in een groene omgeving zijn vaak ook gezonder", weet Peter Stevens. De planfase van de in totaal 88 woningen bevindt zich in verschillende fases. "De woningen die Bouwbedrijf Van Oijen aan de Julie Postelsingel gaat bouwen, staan al in de verkoop en met de partij voor de Steenstraat-Zuid zijn we in een vergevorderd stadium." Beide wethouders zijn trots. Stevens: "Want het laat zien dat je ook een rijdende trein nog kunt bijsturen naar een meer duurzamer model. Dit is wat ons betreft een pilot die in de toekomst vaker toegepast wordt bij nieuwe wijken en projecten."

Lees meer in nieuwsblad De Maas Driehoek van dinsdag 21 februari.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant