Artist impression van de Huuskamer die Destion in Milsbeek wil realiseren.
Artist impression van de Huuskamer die Destion in Milsbeek wil realiseren.

Veel belangstelling voor Milsbeekse Huuskamer

Human Interest 336 keer gelezen

MILSBEEK |In navolging van Ven-Zelderheide en Afferden krijgt Milsbeek binnen afzienbare tijd de beschikking over een 'huiskamer' waar senioren elkaar kunnen ontmoeten. Wooncorporatie Destion heeft plannen voor een Huuskamer aan de Plateel in de nieuwbouwwijk Zwarteweg. De presentatie werd onlangs enthousiast ontvangen tijdens een drukbezochte informatieavond in het dorp.

Door Jos Gröniger

Die belangstelling en reacties zijn voor Wilbert Pothoff, de directeurbestuurder van Destion, de bevestiging dat de behoefte aan een dagelijkse ontmoetingsvoorziening in de kern Milsbeek groot is. "De aanlang was wat langer dan gebruikelijk maar nu de plannen concreet zijn is de belangstelling groot", zegt Pothoff, die beaamt dat de realisatie van de Huuskamer aan de Plateel niet de eerst gewenste locatie is. "Nadat de bouw aan de Draaischijf niet haalbaar bleek, was dit een heel goed alternatief. De bouwvergunning is aangevraagd. Zodra deze verleend is start de bouw. Ik verwacht dat de oplevering eind dit jaar plaatsvindt."

Concept
De Huuskamer in Milsbeek ligt centraal in een bouwblok van vier seniorenwoningen. De benedenverdieping is bestemd als de huiskamer waar dagelijks activiteiten aangeboden worden. Op de etage komen twee appartementen voor jongeren. "We realiseren de huiskamer volgens hetzelfde concept als in Ven-Zelderheide en Afferden", zegt Pothoff, "Dorpsvereniging Samen leven in Milsbeek (SL!M) is nauw betrokken bij het ontwerp. De nieuwbouw wordt voor het symbolische huurbedrag van 1 euro overgedragen aan BLOM (Stichting Bevordering Leefbaarheid Ouderen Milsbeek). BLOM draagt straks zorg voor de activiteiten in de huiskamer."
Pothoff verzekert dat de huiskamer in Milsbeek ook navolging krijgt in andere plaatsen. "In Heijen is er animo voor de plannen op het perceel aan de Hoofdstraat. Ook daar leeft de huiskamer", besluit hij.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant