De molenbiotoop van de Rijkevoorste molen zorgt er volgens de dorpsraad voor dat bouwkavels moeilijker te verkopen zijn.
De molenbiotoop van de Rijkevoorste molen zorgt er volgens de dorpsraad voor dat bouwkavels moeilijker te verkopen zijn.

'Geen korting meer voor bouwplan in Rijkevoort'

Politiek 173 keer gelezen

RIJKEVOORT | De gemeente Boxmeer ziet vooralsnog niets in het voorstel van de Dorpsraad Rijkevoort om de 10% korting op de kavels binnen het bouwplan Achter de Molen te handhaven om de verkoop te stimuleren.

Dat schrijft het college van B en W aan de dorpsraad, die de tijdelijke stimuleringsmaatregel -die 1 januari 2017 afliep- wilde verlengen omdat de laatste zeven kavels van het bouwplan lastiger te verkopen zijn wegens de zogeheten molenbiotoop (de ruimte die vrij wordt gehouden voor een goede windvang) en andere beperkingen uit het beeldkwaliteitsplan. "In de afgelopen periode is niet direct gebleken dat die korting bepalend was voor de koopbeslissing", aldus B en W. "Alle reeds gebouwde woningen hebben te maken gehad met de molenbiotoop. Dit moet ook meegewogen worden in de mogelijke heroverweging van de gemeenteraad om toch de korting toe te kennen."
Het LOF had schriftelijke vragen over dit onderwerp gesteld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant