Hovsep troost zijn dochter Eva. Het gezin uit Boxmeer werd eind 2016 uitgezet. (archieffoto: Ingrid Driessen)
Hovsep troost zijn dochter Eva. Het gezin uit Boxmeer werd eind 2016 uitgezet. (archieffoto: Ingrid Driessen)

Geen beroepszaak meer voor uitgezet 'Boxmeers' gezin Khachatryan

Human Interest 771 keer gelezen

JEREVAN (ARM) | Een proces door Hovsep Khachatryan bij het Europees Hof om de uitzetting naar Armenië ongedaan te krijgen voor hem en zijn gezin, is niet langer mogelijk. Het Hof heeft besloten hun aanvraag niet in behandeling te nemen.

Het Europees Hof is van mening dat de uitzetting niet in strijd is met de wet en heeft daarom de aanvraag voor een beroepszaak niet-ontvankelijk verklaard. "Daarmee zijn alle mogelijkheden voor Hovsep en zijn gezin op", aldus bestuurslid Jessica Demper-Leenders van de SP Boxmeer, dat geld wil inzamelen voor het 'Boxmeerse' gezin dat eind 2016 na jaren procederen uitgezet werd naar Armenië. Sindsdien woont de familie in de hoofdstad Jerevan. Onlangs hebben Hovsep en zijn vrouw Roos een dochtertje (Elina) gekregen. "Ze zullen nu hun leven op moeten bouwen in Armenië en daar ligt hun toekomst nu. Inmiddels heeft het gezin hun spullen via de container die was opgestuurd ontvangen. En is er voor Hovsep nu meer kans om een baan te vinden en of voor zichzelf te beginnen omdat hij zijn gereedschap weer heeft", weet Demper-Leenders.
De SP Boxmeer wil het gezin financieel nog wel helpen en doet daarom een beroep op begunstigers 'ter overbrugging'. Een donatie kan worden overgemaakt op NL09ABNA0642625107 ten gunste van Weenink (o.v.v. Hovsep).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant