Zo komt het Norbertushof in Gennep eruit te zien.
Zo komt het Norbertushof in Gennep eruit te zien.

Nieuw woongebouw Norbertushof in maart in gebruik

Wonen 681 keer gelezen

GENNEP | Zorgcentrum Norbertushof neemt vanaf 23 maart 2017 het nieuwe woongebouw voor mensen met dementie in de wijk Op de Logte in Gennep in gebruik. Op zaterdagochtend 18 maart 2017 is er een rondleiding voor belangstellenden. Tevens is er die ochtend in Norbertushof een informatiemarkt over zorgproducten en werken in de zorg.

Het nieuwe woongebouw is bestemd voor 24 mensen met dementie, die in vier woongroepen in dit gebouw wonen. Zij wonen op dit moment nog in het gebouw aan de Houthakkersgroes. Iedere bewoner krijgt een zit-/slaapkamer met eigen sanitair. Daarnaast beschikt iedere woongroep over een gezamenlijke keuken/huiskamer. Aangrenzend aan het gebouw komt een (afgesloten) tuin; deze wordt dit voorjaar aangelegd. De woongroepen op de eerste verdieping beschikken daarnaast over een balkon. Na de verhuizing van de bewoners, wordt het gebouw aan de Houthakkersgroes afgebroken.

Rondleiding
In de drie gebouwen van Norbertushof zijn verschillende woonvormen voor mensen met een zorgvraag beschikbaar. Op zaterdagochtend 18 maart vinden er tussen 10.00 en 13.00 uur rondleidingen plaats. Deelnemers aan de rondleiding kunnen een kijkje nemen in een woongroep voor mensen met dementie en een appartement voor mensen met een lichamelijke zorgvraag. In deze ruime appartementen kunnen ook echtparen wonen. Belangstellenden voor de rondleiding kunnen zich inschrijven via de website van Pantein: www.pantein.nl/activiteitenoverzicht.

Informatiemarkt
In het Atrium van Norbertushof, Kleermakersgroes 20 in Gennep is er op zaterdagochtend 18 maart van 10.00 – 13.00 uur een informatiemarkt over zorg en ondersteuning die mensen thuis of in een zorgcentrum van Pantein kunnen krijgen. De markt is voor iedereen vrij toegankelijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant