Wim Daniëls. (foto: Heidi Wils)
Wim Daniëls. (foto: Heidi Wils)

'Wim Daniëls boekt' (column)

Column 203 keer gelezen

Een boek schrijven is altijd een hele bevalling. Afgelopen week ben ik zelf ook weer bevallen van een nieuw boek, getiteld 'De baarmoeder'. Het gaat ook over de baarmoeder; wat daarin allemaal gebeurt in zwangere en in niet-zwangere toestand.

Nu is het misschien een beetje raar dat ik als man een boek over de baarmoeder heb geschreven, maar ik heb het wel gedaan samen met een beroemde gynaecoloog, Dick Schoot. Hij is weliswaar ook een man, maar dus wel gynaecoloog; dat scheelt. En mannen hebben uiteraard ook ervaring met een baarmoeder, want ook voor hen is het hun allereerste woning geweest, die op een enorm ingenieuze manier is opgebouwd en ingericht. In dit boek leggen we het allemaal zo toegankelijk mogelijk uit.

Ons boek zal ook even ter sprake komen op de eerstvolgende aflevering van 'Wim Daniëls boekt' op zondag 26 maart in De Weijer in Boxmeer. Het is die dag de tweede dag van de Boekenweek, wat betekent dat iedereen die voor minimaal 12,50 aan boeken uitgeeft het mooie Boekenweekgeschenk van Herman Koch er gratis bij krijgt, waarin dan ook nog eens een gratis treinkaartje zit voor de zondag erop.

We hebben op 26 maart drie gasten, die ook net bevallen zijn van een nieuw boek. Vicky Francken, afkomstig uit Boxmeer, heeft een prachtige gedichtenbundel geschreven, die in de landelijke pers ook lovend is ontvangen: 'Röntgenfotomodel'. De bundel is het debuut van de jonge dichteres. Verder is er de oude rot in het vak Kees van Beijnum, met zijn nieuwe roman 'Het mooie seizoen', waarin de onheilspellende verdwijning van een kind centraal staat. En we hebben Jeroen Thijssen, van wie onlangs de roman 'Hazer' verscheen. Dat boek is een tragische familiegeschiedenis die onthuld wordt tegen de achtergrond van de roerige jaren tachtig.

'Wim Daniëls boekt' begint zondagmiddag 26 maart om 15.00 uur in De Weijer in Boxmeer. De entree bedraagt 8,50 euro.

Wim Daniëls

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant