Halfvastenoptocht in Afferden.
Halfvastenoptocht in Afferden.

Halfvastenoptocht trekt weer door Afferden

Carnaval 234 keer gelezen

AFFERDEN | De grote Halfvastenoptocht trekt op zaterdag 25 maart door de straten van Afferden. Het zal dit jaar de tiende keer zijn dat de optocht wordt gehouden.

Binnen vijf dagen was de inschrijving voor de Halfvastenoptocht al vol, dat is volgens de organisatie van de optocht een record. Op 25 maart zullen prachtige creaties uit drie provincies en 1600 deelnemers uit de hele regio meedoen. ''De optocht zal wederom een groot succes zal gaan worden'', aldus de organisatie.
Alle inschrijvingen zijn door de organisatie bezocht en kritisch beoordeeld, zo blijft, net als bij de eerdere edities, het niveau in de optocht hoog. Dat zorgt voor een kleurrijke, indrukwekkende en sfeervolle optocht. Helaas is dit jaar een van de praalwagens niet door de keuring heen gekomen en mag dit jaar niet meedoen.

Flower power
Carnavals vereniging Non Stop uit Siebengewald neemt ook weer deel aan de optocht. Zij geven aan dat voor hen de optocht nog één keer een reden is om lekker gek te doen en zien het als een 'carnavalsafterparty'. Met het thema 'flower power trein' hebben zij op veel plekken mee gedaan aan optochten. De Halfvastenoptocht bevalt hen ieder jaar weer goed, weer of geen weer.
De betrokkenheid is hoog, met hulp van vele vrijwilligers en een groot aantal sponsoren lukt het de organisatie om de optocht ieder jaar weer te realiseren. De dorpsbewoners versieren de huizen en vieren samen met veel mensen uit de regio nog één keer carnaval voordat ze weer een jaar moeten wachten.

Prijzen
Het publiek speelt een belangrijke rol wat betreft de publiekprijs, de wagen met de meeste stemmen wint. Ook is er een super trofee te winnen voor de creatie die zowel in Well tijdens de lichtjesoptocht én in Afferden tijdens de Halfvastenoptocht de hoogste positie heeft behaald.
Na de optocht zet het feest zich voort in de grote Halfvastenfeesttent van Kubbus. Carnavalsvierders uit de omgeving komen nog één keer bij elkaar voor het ultieme carnavalsgevoel.Met grote artiesten als Big Benny, Toddezek, Bjorn en Mieke, W-Dreej en anderen belooft het een fantastisch feest te worden.
Start van de optocht op zaterdag 25 maart is om 14.00 uur. Meer info: www.facebook.com/halfvastenoptochtoffere en www.hvoo.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant