Smicon in Wanroij doet ook mee aan de bedrijfsbezoeken door groep 7-leerlingen van TechnoPromo.
Smicon in Wanroij doet ook mee aan de bedrijfsbezoeken door groep 7-leerlingen van TechnoPromo.

Weer 'kind(eren) aan huis' bij techniekbedrijven

Onderwijs 333 keer gelezen

LAND VAN CUIJK | Volgens beproefd concept organiseert TechnoPromo eind maart weer haar jaarlijkse bedrijfsbezoeken voor kinderen van groep 7. Het unieke aan deze tiende editie is dat er een aantal nieuwe bedrijven en scholen deelnemen welke andere techniekvormen en -branches vertegenwoordigen. Dit jaar gaan er 830 kinderen op pad naar 50 zeer diverse technische bedrijven.

De bedrijfsbezoeken vinden plaats op woensdag 29, donderdag 30 en vrijdag 31 maart. Organisator Jan Cornelissen legt uit: "We zijn blij om te merken dat de meeste kinderen goed voorbereid, onder andere met een zelfgemaakte vragenlijst en camera , op pad gaan en het uiterste uit het bezoek proberen te halen. Er vinden interessante, leerzame gesprekken plaats tussen de begeleider uit het bedrijf en de kinderen. Niet alleen de productieafdeling maar ook de werking van het gehele bedrijf komt aan bod."

'Bezoek is belevenis'
Hij vervolgt: "Daarnaast zijn de kinderen tijdens het bezoek vaak actief bezig: ze voeren een proef uit, ze zoeken iets uit of ze hebben een bijzondere ervaring, de zintuigen worden namelijk ook aangesproken. Op deze wijze wordt het bezoek een belevenis die nog lang doorwerkt. Na afloop wordt er een presentatie gemaakt van het gehele gebeuren. En zo is de leercirkel dan rond."

Tiende keer
TechnoPromo organiseert de bedrijfsbezoeken alweer voor de tiende keer. Als het aan Cornelissen ligt, blijven basisschoolleerlingen ook in de toekomst kennismaken met de technische bedrijven uit het Land van Cuijk en de Kop van Noord-Limburg. "Als wij na afloop het enthousiasme van de kinderen zien dan weten we weer allemaal waarvoor we het doen. De bedrijven in onze regio schreeuwen om technische werknemers en de eerste stap kan niet vroeg genoeg gezet worden. TechnoPromo opent de deur naar een technische loopbaan en probeert deze weg zo lang mogelijk open te houden. Scholen maken veelvuldig gebruik van deze route om te voldoen aan hun wetenschap en technologie doelstellingen."
Info: www.technopromo.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant